Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Официално: Пиетро Фитипалди ще кара за Хаас в Гран при на Сахир

Официално: Пиетро Фитипалди ще кара за Хаас в Гран при на Сахир

9208
0
Пиетро Фитипалди
Пиетро Фитипалди; снимка: Спас Генев

Пиетро Фитипалди ще кара за тима на Хаас в Гран при на Сахир в края на тази седмица, съобщиха официално от отбора.

Шефът на екипа Гюнтер Щайнер се видя тази сутрин с Ромен Грожан, който вчера претърпя ужасяваща катастрофа. Решението е било, че е по-добре французинът да пропусне втората надпревара на пистата в Бахрейн.

24-годишният Фитипалди присъства на повечето надпревари заедно с Хаас този сезон. Той е тест е резервен пилот на американския тим. Внук е на двукратния световен шампион във Формула 1 и двукратен победител в Индианаполис 500 Емерсон Фитипалди. Досега е тествал с Хаас през 2018 и 2019 г.

„След като бе решено, че е най-добре Ромен да пропусне поне едно състезание, изборът Пиетро да седне в колата бе доста лесен“, коментира Щайнер.

„Пиетро познава отбора, това е правилното решение и очевидно е добра възможност за него. Сигурен съм, че ще свърши добра работа. Много е сложно, когато те извикат в последната минута, но според мен това е правилният избор за тима.“

„Очевидно е, че ситуацията, при която получавам първия си шанс да се състезавам във Формула 1, не е идеална, но съм безкрайно благодарен на Джийн Хаас и Гюнтер Щайнер за доверието им. Изкараха много време с отбора този сезон – на пистите, работих и в симулатора. Познавам процедурите и работата по време на състезателен уикенд.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PIETRO FITTIPALDI (@pifitti)