Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Щайнер: Първо ще говоря с Грожан преди да спекулирам кой може да...

Щайнер: Първо ще говоря с Грожан преди да спекулирам кой може да кара, ако той не е в състояние

1908
0
Ромен Грожан
снимка: Хаас

Шефът на Хаас Гюнтер Щайнер категорично отказа да обсъжда кой би могъл да кара за тима в Гран при на Сахир в края на тази седмица, ако състоянието на Ромен Грожан не му позволява да участва. Французинът претърпя зловеща катастрофа в началото на надпреварата за Голямата награда на Бахрейн, заради която състезанието бе спряно. Прегледите показаха, че Грожан е без фрактури, но има изгаряния по ръцете. Той изкара нощта в болница. Според последната информация от отбора пилотът вероятно ще бъде изписан утре.

„Искам първо да говоря с Ромен преди да спекулирам кой може да дойде, ако той не е в състояние да кара“, заяви Щайнер

„Едва през следващите дни лекарите ще преценят колко тежки са контузиите му. След това ще решаваме какво ще правим. В момента за мен ситуацията е, че Ромен ще кара. Той беше в добро разположение на духа като говорихме. Дори се шегувахме, а разговорът ни бе съвсем кратък. Попита ме за някои неща, аз него за други, но беше в много приповдигнато настроение. Чу се по телефона със семейството си.“

Катастрофата на Грожан е станала със скорост 221 км/ч. Щайнер смяташе, че въпреки шока пилотът вероятно ще иска да кара тази седмица, но това ще зависи от лекарите.

„Като го познавам, той ще иска да се върне в кокпита. Едва след като свалят превръзките обаче ще видим какво е положението. Сега най-хубавото е, че нищо лошо не стана.“

Самият Грожан още снощи записа кратко видео в болницата. В него той благодари за подкрепата и всички получени съобщения

Освен това призна, че бе сред критиците на хейлото, но сега го смята за най-великото нововъведение в спорта. Днес пък благодари лично в Туитър за посланието на съотборника си Кевин Магнусен.