Начало WRC News Ожие излезе начело в Монте Карло, проблеми за Танак

Ожие излезе начело в Монте Карло, проблеми за Танак

40
0
Себастиен Ожие

Шампионът Себастиен Ожие със Ситроен С3 излезе начело в рали Монте Карло след края на втория ден от надпреварата, която е първи кръг от новия сезон във WRC.

Французинът има само 2 сек аванс пред Тиери Нювил с Хюндай i20. В същото време лидерът след първите 2 отсечки снощи От Танак с Тойота имаше проблеми, като спука гума.

Ожие и Нювил водеха люта битка през целия ден, като първоначално начело излезе белгиецът, но след 6-ия пробег лидер се оказа Ожие, който след 7-ия дори увеличи преднината си на 14 сек. В последния етап за деня обаче Нювил се възползва от смелия си избор на повече гладки гуми – сликове и намали пасива си на 2 сек с втората си победа за деня.

Танак от своя страна загуби лидерството още след 4-ата отсечка и първа за деня, след като 3-ата с повече лед и сняг беше отменена заради много зрители, които са застанали на опаси места. До етап 6 естонецът все пак бе 3-и с по-консервативен избор на гуми с повече такива с шипове, но в следващия пилотът на Тойота спука гума, която трябваше да бъде сменена. Това му коства около 2 минути и изоставане до 7-о място.

Това позволи на Андреас Микелсен с Хюндай да излезе 3-и, но той е на 1:17 мин зад лидера. Малко след него само в 4 десети са Яри-Мати Латвала с Тойота и 9-кратният шампион Себастиен Льоб с Хюндай. Французинът спечели 2 отсечки за деня, но като цяло нямаше константно темпо и изостана.

Зад тях 6-и е Елфин Еванс от М-Спорт с Форд Фиеста. Неговият съотборник Понтус Тидеман отпадна. Аут от надпреварата за деня е и съотборникът на Ожие в Ситроен – Есапека Лапи, който счупи окачване в 6-ия етап и не можа да продължи.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter