Начало WRC News Ожие с малък аванс пред Нювил преди последния ден в Монте Карло

Ожие с малък аванс пред Нювил преди последния ден в Монте Карло

99
0
Себастиен Ожие

Шампионът Себастиен Ожие със Ситроен С3 има малък аванс от 4.3 сек преди Тиери Нювил с Хюндай i20 преди последния ден от рали Монте Карло, първи кръг от новия сезон във WRC. В същото време на 3-а позиция излезе 9-кратният първенец Себастиен Льоб с Хюндай.

Ожие имаше 2 по-меки гуми спрямо белгиеца за деня, но ефектът от тях беше малък. Разликата между двамата в днешните 4 отсечки беше малка, ту в полза на французина, ту на Тиери. Така разликата остана малка и всичко предстои да се решава в утрешните 4 етапа.

В същото време Льоб, който кара за първи път автомобила на Хюндай в официално състезание, се изкачи от 5-а на 3-а позиция. Той изпревари Яри-Мати Латвала с Тойота, а другият пилот пред него Андеас Микелсен с Хюндай катастрофира и не завърши деня.

Най-бърз и в 4-те отсечки днес беше От Танак с Тойота, който вчера спука гума и изостана много. Днес естонецът навакса част от загубеното, като се изкачи на 5-а позиция на 15 сек от Латвала. Танак рискува, като кара през целия ден със зимни гуми без шипове, което се оказа отлична стратегия.

Шести е Крис Мийк с Тойота, който е на 5 мин зад лидера и на над 3 мин от 5-и, като в същото време пилотите зад него са на много далеч и позицията му предразполага към спокойно каране в последния ден и завършване на ралито без рискове.