Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Окон пропуска срещите с медиите в Абу Даби

Окон пропуска срещите с медиите в Абу Даби

472
0
Естебан Окон, Алпин
Естебан Окон, снимка Алпин

Естебан Окон пропуска срещите с медиите в Абу Даби. Пилотът на Алпин няма да бъде в падока на F1 през днешния ден, тъй като не се чувства добре и получи лекарска препоръка да почива повече.

Окон финишира четвърти в последния старт в Лас Вегас. Французинът потегли едва 16-ти, тъй като отпадна в Q1. Окон записа едно от най-силните си състезания през сезон 2023 и се нареди веднага зад първите трима. Така той записа едва второ класиране в топ 5 за годината и добави ценни точки към своя актив

Съобщава се, че Окон не се е чувствал добре от няколко дни. 27-годишният състезател няма да присъства по време на днешните срещи с медиите на Я Марина, за да има повече време да се възстанови.

„Естебан Окон не се чувства добре тази седмица и лекарите му препоръчаха да почива. Въпреки че от тази сутрин състоянието му се е подобрило, той ще пропусне следобедните медийни задължения на пистата. Очакваме той да се върне на пистата възможно най-скоро“, се казва в кратко изявление на Алпин.

Положителното за Окон е, че няма да му се наложи да бъде в болида преди втората тренировка в петък. Еднократният победител в F1 ще отстъпи своята кола на Джак Дуън в първата тренировъчна сесия за Гран при на Абу Даби.

Окон води борба с Пиер Гасли за 11-тото място в класирането. Разликата между двамата е само 4 точки. Разбира се, целта на Окон е да изпревари своя сънародник и съотборник. По-рано тази седмица той изказа мнението си относно предстоящия финал на сезона в Абу Даби.

„Сезонът определено беше дълъг и напрегнат за всички. Знам, че очакваме с нетърпение почивката, за да си отдъхнем и да се възстановим преди началото на следващата година. Сега целият ни фокус е насочен към добро представяне този уикенд. Искаме да пренесем инерцията от Лас Вегас и да завършим сезона на високо ниво“, сподели Окон.

„Пистата „Яс Марина“ е трасе, което ни харесва и познаваме добре. Разбира се, този уикенд няма да участвам в FP1, тъй като Джак [Духан] ще бъде в колата и съм сигурен, че ще свърши чудесна работа. Всички сме мотивирани да направим още един положителен уикенд. Искаме да завършим на висота и да дадем допълнителен тласък на всички през зимния сезон. Този уикенд ще държим главите си сведени и ще се съсредоточим върху себе си. Стремим се към безпроблемен уикенд и да завършим сезона с повече точки“, добави пилотът на Алпин.

Другият пилот на Алпин Пиер Гасли също разкри какво мисли за финалния кръг за 2023-та

„Сега е време за последното състезание за сезона, който сякаш мина за нула време. Определено се чувствам развълнуван след дългия сезон и натоварените няколко седмици с тройния уикенд в Америка, последван от Лас Вегас“, коментира Гасли.

„Връщаме се на конвенционална писта с нормално време и стандартен формат на уикенда. Това е писта, която всички познаваме добре и се надявам да няма прекалено много изненади. Целта е доста проста. Стремим се да завършим сезона в точките, за да увеличим максимално резултата си за годината. След няколко дни почивка и разучаване на часовите зони, очаквам с нетърпение петъка и началото на уикенда по най-добрия възможен начин“, каза още състезателят на Алпин.