Начало Рали Оповестиха маршрута на рали Великобритания 2010

Оповестиха маршрута на рали Великобритания 2010

37
0

Маршрутът на тазгодишното рали Великобритания ще включва комбинация от напълно нови и вече използвани през годините етапи, потвърдиха организаторите.

Надпреварата, която ще се проведе в периода 11-14 ноември 2010 г., е последен кръг от календара за този сезон. За втора поредна година центърът на събитието ще е град Кардиф в Уелс, където организаторите подготвят напълно нов суперспециален етап. Освен това те разкриха, че тазгодишният маршрут ще включва добре познатия, превърнал се в легенда, етап Раднор Форест, който за последен път бе използват през 1999 г. Високоскоростната отсечка с дължина 15,1 км ще се преминава общо два пъти в съботния ден на ралито (13 ноември). Отделно в разписанието фигурират още няколко познати от предходни издания на състезанието отсечки.

Новото предизвикателство е в лицето на суперспециалния етап в Кардиф, който по програма ще се преминава два пъти в четвъртък (11 ноември) и събота (13 ноември) вечерта.

По повод обявяването на програмата на рали Великобритания Андрю Ко, изпълнителен директор в компанията, занимаваща се с организацията – International Motor Sports Limited, коментира:

– Тази година рали Великобритания е по-голямо и по-добро от всякога. Целият организационен екип, в това число и аз, с огромна радост представя какво ще включва събитието. Да направиш суперспециален етап в столицата на Уелс, сред невероятно красивата обстановка на залива в Кардиф, е вълнуващо и ще бъде чудесно за почитателите на надпреварата, семействата и тези, които попадат за първи път в света на рали спорта. Към всичко това трябва да добавя завръщането на етапа Раднор Форест и приемливата цена на билетите. Така всички компоненти за прекрасно рали от световна класа, които ще направят Уелс и Великобритания горди от провеждането му, са налице.