Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отборите се споразумяха да забранят тестовете на новите писти в календара

Отборите се споразумяха да забранят тестовете на новите писти в календара

Муджело
снимка: Ферари

В календара през сезон 2020 бяха добавени 4 нови трасета. Това са Муджело, Портимао, Имола и Нюрбургринг, като първите две никога досега не са приемали кръг от шампионата. Отборите гласуваха да бъдат забранени тестовете на тях, тъй като това би дало нечестно предимство на тези, които могат да си го позволят.

Повечето екипи вече са използвали и двата дни, които са им разрешени, за да заснемат промоционални видеа с тазгодишните коли. На тях все пак им е позволено да провеждат тестове с автомобилите си от 2018 или преди това без рестрикции, стига да информират ФИА. Някои от отборите, обаче, нямат достъп до подходяща кола или двигател и следователно не могат да се възползват.

По-рано тази година Ферари караха своите коли от 2018 на Муджело. Алфа Таури пък направиха промоционални видеа с болида си от 2020 като след това направиха обиколки и с този от 2018 на Имола. Това, обаче, се случи преди двете писти да бъдат официално обявени в календара на настоящия сезон.

Ред Бул, Рено и Алфа Таури бяха готови да отидат на пистата Алгарве, а 5 отбора са подали запитване за използването на Имола. Втората писта бе от особено голям интерес, имайки предвид, че уикендът там ще бъде 2 дни вместо 3.

Все пак пилотите имат възможност да направят обиколки с автомобили от различни шампионати. Има информация, че поне един от големите отбори говори с Имола за тази възможност.