Начало Списание Отговорът на Макларън

Отговорът на Макларън

355
0

Скъпи приятели,

Когато преди около 25 години започнах да събирам всяка мъничка изрезка за Формула 1 ми се струваше някаква невъзможна, смътна мечта – един ден в България да се пише за Гран при.
Не вярвах, че състезанията някога ще се предават по телевизията, че хората ще се вълнуват от тях, че ще има дори залагания, че ще има истински клуб на запалянковците в София…
Но в онези години всичко беше друго – държавата, ние, а и самата формула.…

Днес стана така, че в България вестниците не само че пишат за Формула 1, но се надпреварват кой ще направи повече и по-интересни неща.
Телевизията предава състезанията макар и все още с помощта на спонсорите и всяка неделя над 1 милион българи сядат пред телевизорите, за да гледат поредната надпревара.

Въпреки всичко това лично аз все още не вярвам, че интересът е наистина чак толкова голям, но реших да рискувам и заедно с приятели и колеги да се опитаме да направим едно списание, като онези, които разглеждах навремето по цели нощи, без да разбирам и дума в началото.

Списанието стана, ще го оценявата Вие. Направихме го заедно с един клуб на любителите на Формула 1, достоен за Формула 1, в който нядявам се да можем да виждаме често.

Иван Тенчев