Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Отмениха официално Гран при на Франция

Отмениха официално Гран при на Франция

636
0
Гран при на Франция, Пирели, Пол Рикар
снимка: Пирели

Организаторите на Гран при на Франция обявиха официално днес, че отменят състезанието, което бе планирано за 28 юни. В изявлението се казва, че забраната за провеждане на масови мероприятия във Франция поне до средата на юли и затворените граници правят провеждането на надпреварата невъзможно.

„Взимайки предвид ситуацията, свързана с разпространението на COVID-19 и решенията на френската държава, оповестяваме, че е невъзможно да проведем събитието си”, заяви управляващият директор на старта Ерик Булие. „Вече гледаме към лятото на 2021 г., за да предложим на зрителите си едно страхотно събитие.”

Гран при на Франция е десетото състезание, което пада от календара за 2020 г. От останалите 9 две бяха отменени – в Австралия и Монако, а останалите са отложени. Отборите от Формула 1, ФИА и Либърти Медия се опитват да сглобят календар за втората половина от годината.

„За феновете ни и цялата F1 общност е разочароващо, че френската Гран при няма да се състои. Но ние изцяло поддържаме взетите от френските власти решения и нямаме търпение скоро да се завърнем на Пол Рикар”, каза председателят и главен изпълнителен директор на Формула 1 Чейс Кери.

Условията за възстановяване на сумите за закупени билети са посочени на уебсайта www.gpfrance.com.