Начало WRC News Ожие глобен над 5600 евро за превишена скорост във Финландия

Ожие глобен над 5600 евро за превишена скорост във Финландия

1428
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Тойота

Седемкратният световен рали шампион Себастиен Ожие бе глобен с 5632 евро за превишена скорост във Финландия. Той е бил засечен от радар през ноември миналата година. Според полицейски доклад пилотът на Тойота карал със 127 км/ч при максимално разрешена скорост от 80 км/ч. Освен това пътят бил мокър, което засилва рисковете и допринася за увеличение на санкцията. Ожие не е оспорвал обвинението, а освен това трябвало да плати и 40 евро такси.

Това не е първи случай, при който французинът е глобяван за превишена скорост.

През 2020 г. Ожие спечели седмата си световна титла във WRC. По принцип възнамеряваше това да е последният му активен сезон зад волана, но съкратеният и силно повлиян от коронавирус пандемията календар го накара да размисли

Ожие ще се състезава и през 2021-ва и твърди, че в края на тази година със сигурност ще се оттегли от активна спортна дейност. В момента тимът му Тойота провежда тестове за предстоящото рали Монте Карло. Надпреварата трябва да е първи кръг от сезон 2021, но очаква още няколко разрешения от местните власти за провеждането си.

Маршрутът на рали Монте Карло вече бе съкращаван неколкократно, за да се съобразят организаторите с въведените заради COVID-19 ограничения. Последните промени бяха направени преди ден, като отсечките бяха изтеглени по-рано. За 22 януари се предвиждат 5 състезателни дистанции, три на 23 януари и 4 за 24 януари. Целта е нищо да не се провежда след 18 часа местно време. Окончателно решение за ралито от страна на властите в Гап, Франция се очаква в началото на тази седмица. Френското правителство наблюдава ситуацията с разпространението на коронавируса и може да въведе допълнителни ограничения в различни региони на страната.