Начало Рали Ожие недоволен от представянето си в Аржентина въпреки подиума

Ожие недоволен от представянето си в Аржентина въпреки подиума

183
0
Себастиен Ожие
снимка: Ситроен Рейсинг

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа взеха четвърти подиум в петте надпревари от световния рали шампионат (WRC) за 2019 г. досега. Френският екипаж на Ситроен имаше 6 секунди аванс преди последния ден от състезанието в Аржентина. След внимателно преминаване на неделните отсечки, шесткратните шампиони спечелиха пауърстейджа, а на финала разликата с четвъртото място се бе стопила до само 1,4 сек! Подиумът позволи на Ожие и Инграсиа да задържат второто място в генералното класиране, само на 10 точки зад Тиери Нювил/Никола Гилсул.

Уикендът в Аржентина не бе лек за френския екипаж. През втория ден Ожие сбърка, попадайки на отворена порта, която според бележките трябваше да е затворена. Моментното колебание доведе до повреда на сервото след удар и загуба на време. Французите отидоха шести, но с изключителна упоритост се върнаха на позиция в топ 3.

„Това бе доста добър резултат като точки, но не можем да сме доволни от представянето си”, заяви Ожие

„В определени условия – като тези в Мексико или при вторите преминавания в Аржентина – сме сравнително конкурентоспособни. Радвам се, че постоянството ни бе възнаградено, защото и в тази надпревара натискахме колкото може до самия финал”, каза Ожие.

Есапека Лапи отпадна от ралито още в самото начало след сериозна катастрофа. Пилотът и навигаторът му Яне Ферм бяха невредими след преобръщането на Ситроен-а им.

„Определено се надявах на по-добър резултат, въпреки че не познавах достатъчно добре пътищата. Но се стреснах, тъй като спукахме гума, вследствие на което внезапно се разхлаби колело. Това доведе до нестабилност, ударихме се встрани от пътя и колата се преобърна. Съжалявам за тима, но ще се борим в следващото рали Чили”, обясни Лапи.