Начало Рали Ожие ще следи внимателно състоянието на колата си в рали Акрополис

Ожие ще следи внимателно състоянието на колата си в рали Акрополис

35
0
Себастиен Ожие

Себастиен Ожие ще следи внимателно състоянието на автомобила си Ситроен DS3 WRC и всички негови компоненти по време на предстоящото, изключително тежко рали Акрополис 2011. Според пилотът на Ситроен това е единственият начин да завърши успешно надпревара.

Рали Акрополис 2011 (16-19 юни) се завръща в календара на световния рали шампионат след година отсъствие. Този сезон надпреварата е 7-и от общо 13 кръга. Тя се слави като една от най-тежките и неслучайно тук издръжливостта на автомобилите е от изключително голямо значение. По този повод, само дни преди официалния старт на гръцкото състезание пилотът на Ситроен Себастиен Ожие коментира:

– В Гърция трябва да подходиш много интелигентно. Колите, гумите и екипажите – всички са подложени на огромни натоварвания. Трябва да следиш всички механични компоненти на автомобила си дори при положение, че DS3 WRC е издръжлива и здрава още от самото начало на сезона. Всяко рали е нов тест.

Това, което казва Ожие е още по-важно предвид факта, че по време на първия ден екипажите имат 6 етапа, разделени само от 1 сервиз след първите две отсечки. Важният детайл тук е, че по време на този сервиз екипажите ще имат право да поправят автомобилите си само с налични части и инструменти, които носят в колите си. Тук механиците им няма да могат да се намесват. Това ще стане едва в края на деня по време на 45-минутния престои в сервизната зона в Лоутраки.