Начало WRC News Ожие спечели рали Сардиния

Ожие спечели рали Сардиния

546
0

Себастиен Ожие не пропусна подарения му от Хюндай шанс и спечели рали Сардиния, пети кръг от световния шампионат за 2021 г. Седемкратният световен шампион завърши с преднина от 46 секунди пред съотборника си в Тойота Елфин Еванс. Трети финишира Тиери Нювил (Хюндай).

Преди ралито малцина вярваха, че Ожие има шанс да спечели в Сардиния

Той трябваше да отваря отсечките като лидер в световния шампионат. Условията в състезателните дистанции се подобряваха с всеки преминал автомобил. Французинът очакваше за загуби много време. Той приключи петъка на около половин минута от От Танак и Дани Сордо.

В събота Ожие записа няколко победи в отсечки, а когато Танак удари камък, излезе начело. Хюндай загуби шанс да се бори за нещо повече от подиум след катастрофа и на Сордо. Ожие се пази внимателно през последния ден и триумфира.

„Идвайки тук и знаейки, че ще сме първи по отсечките, се чудехме дали не беше по-добре да си останем вкъщи“, пошегува се французинът. „Колата работеше значително по-добре, отколкото в Португалия. Съвсем накрая в пауърстейджа двигателят ми прекъсваше след водното препятствие. Оцеляхме, но загубих няколко секунди там.“

Същото водно препятствие едва не коства второто място на Еванс

Неговата Тойота Ярис WRC изгасна и уелсецът остана неподвижен в продължение на почти 20 секунди преди моторът да се рестартира.

Нювил през целия уикенд не можа да настрои като хората автомобила си. Никоя от промените не му донесе желаното темпо. Трето място пък не бе никаква утеха за шефа на Хюндай Моторспорт Андреа Адамо, тъй като i20 WRC Coupe доминираше в началото.

Следващият кръг от сезон 2021 в WRC е рали Сафари Кения от 24 до 27 юни.