Начало Рали Ожие: Втората позиция в стартовия ред ми дава малко по-голям шанс

Ожие: Втората позиция в стартовия ред ми дава малко по-голям шанс

289
0
Себастиен Ожие
Себастиен Ожие; снимка: Ситроен Рейсинг

Себастиен Ожие и Жулиен Инграсиа спечелиха първата надпревара на чакъл досега през сезон 2019 във WRC – рали Мексико. Френският екипаж има 9 участия в Аржентина и четири подиума. Освен това ще разчита на опита на Ситроен – отборът е с 10 победи в това състезание. Ожие няма да е пръв по трасето, което ще му даде известно предимство.

„Досега не съм печелил в Аржентина, но харесвам ралито и често съм бил бърз там”, обясни Ожие

„Затова и имам обичайните високи очаквания. Ще отида дори още по-далеч и ще кажа, че се чувствам малко по-мотивиран от възможността да взема първа победа там точно със Ситроен. Вярно е също така, че втората позиция в стартовия ред ми дава малко по-голям шанс в сравнение с предишни години. Настилката се променя, но трябва да отбележа колко трудни са на места отсечките. Определено трябва да внимаваш за колата си, докато едновременно с това поддържаш достатъчно висока скорост.”


Есапека Лапи и Яне Ферм ще са шести в стартовия ред

Това ще е едва второ участие за тях в състезанието и макар да нямат опита на съотборниците си, могат да имат полза от по-чиста настилка.

„Ще стартирам с известно изоставане спрямо съперниците си, тъй като имам едно участие в това рали досега, а маршрутът не е особено променен. Позицията ми на стартиране обаче е чудесна. Решен съм да надградя добрата скорост от Мексико. Помня, че отсечките са чудесни, но трябва да се внимава за безбройните камъни. Те представляват съвсем реална опасност за спукани гуми”, каза Лапи.

Шефът на Ситроен Рейсинг Пиер Будар каза от своя страна, че отборът се надява да продължи поредицата си от подиуми през сезона досега.

„Наясно сме колко трудни са аржентинските пътища за колите. Мотивацията на Себастиен и Жулиен ще е дори по-висока от обичайно. Това реално е единственият регулярно включван в календара кръг, който не са печелили. Есапека и Яне бяха с обещаващо представяне в Мексико. Ето защо имам сериозни надежди, че в Аржентина ще продължат от там, където стигнаха. А и вече имат повече километри с C3 WRC зад гърба си на такава настилка”, допълни Будар.