Начало Formula 1 News Перес запазва подиума си

Перес запазва подиума си

10
0
Серхио Перес

Серхио Перес запази подиума си от Гран при на Азербайджан, след като бе разследван от стюардите на надпреварата за неправилно използване на DRS. В решението си те посочиха, че пилотът на Форс Индия на два пъти е включвал системата неправомерно, но не е не изпреварил никакви автомобили.

Перес бе изключително щастлив от постижението си.

„Състезанието ни бе като скоростно влакче. В първата обиколка бях ударен от един Уилямс (Сергей Сироткин – б.а.), което ме избута в Кими [Райконен] и счупих предното си крило. Отидох в дъното на колоната, а и получих наказание 5 секунди. Пробих си път напред и когато излезе кола за сигурност, успяхме да запазим позицията си. Тимът направи страхотен питстоп, когато изтърпях и санкцията и въпреки това излязох пред [Ромен] Грожан”, разясни Перес.

„Внимавах за гумите си, защото имахме останали само суперсофт, а загряването им тук бе много трудно. Борех се с колата, във всеки завой бях на ръба, но видях, че и съперниците пред мен имат подобни грижи. Изпреварих Себ [Фетел], но той се окопити и ме притисна. Трябваше да дам всичко от себе си във финалните два тура: темпото ми бе невероятно, мисля, че бяха двете най-добри обиколки в живота ми. Подиумът означава много за мен.”

За разлика от съотборника си Естебан Окон нямаше повод за радост. Той отпадна още в първия тур от състезанието.

„Потеглих чудесно и успях да задмина Кими. Вървях пред него чак до втори завой. Когато влязохме в кривата бях зад [Даниел] Рикиардо, но Кими се изстреля и ме прати в бариерите. Смятам, че завоят беше мой и вървях по състезателната траектория, но той блокира колелата и ме удари. Според мен грешката бе негова. Жалко, като се има предвид каква скорост демонстрира Серхио. Въпреки всичко съм доволен за тима”, каза Окон.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter