ГП на Малайзия след:
Последно състезание: Сингапур

Папата получи Opel Ampera-e: първа стъпка към Ватикан без емисии на CO2

02.06.2017 | Георги Кръстев | коментара

Opel ще даде своя принос за постигане на амбициозните цели на Ватикана да се превърне в първата държава в света, свободна от емисии на CO2. Това ще се осъществи с помощта на възобновяеми енергийни източници и електрическа мобилност. Изпълнителният директор на Opel д-р Карл-Томас Нойман се срещна с Негово светейшество папа Франциск в кулоарите на конференцията “Laudato Sì: устойчивостта на комуникациите и иновациите” и му предаде ключовете на напълно нов Opel Ampera-e.

“Горди сме, че Opel може да допринесе за амбициозните цели на Ватикана. Нашата нова Ampera-e ще превърне електрическата мобилност в част от реалността на всекидневието, без каквито и да било компромиси,” отбеляза д-р Нойман.

Конференцията, която събра на едно място представители на институциите, предприемачи, експерти и други влиятелни хора, бе насочена към проблеми свързани с опазването на околната среда, включително такива относно бъдещата мобилност. По време на конференцията, Ватиканът, Opel и италианската енергийна компания се договориха да работят по програма за устойчива мобилност за града-държава.

Opel Ampera-e дава нова дефиниция на електрическата мобилност с пробега си от 520 км (на базата на стандарта NEDC) – с поне 100 км повече от този на най-близкия конкурент в сегмента, който се предлага в момента.

Препоръчваме ви:

Вашите коментари

Напиши коментар

Правила за писане на коментари

Горещи Оферти