Начало Избрани Перес: Бях много близо до второто място

Перес: Бях много близо до второто място

1041
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес финишира трети в днешната Гран при на Унгария. Пилотът на Ред Бул потегли от девета позиция, но успя да напредне благодарение на добрата си стратегия и състезателно темпо. Мексиканецът бе видимо доволен от резултата си и каза, че е бил близо до позицията на Ландо Норис. Перес също така се надява оттук нататък да бъде редовно на подиума.

Перес се намираше в изключително негативна серия. 33-годишният състезател не успяваше да влезе в Q3 в цели 5 уикенда. Вчера Перес най-накрая се класира за участие в третия сегмент от квалификацията. Но от друга страна, той остана едва девети и бе доста по-назад от очакваното

Пилотът на Ред Бул заложи на по-различна стратегия спрямо съперниците си. Мексиканецът изкара дълъг първи стинт с най-твърдите гуми. След това той премина към средно твърди гуми и спечели няколко позиции. Перес дори започна да настига Ландо Норис в заключителната фаза от надпреварата, но не успя да го изпревари. Така в крайна сметка той трябваше да се задоволи с третото място.

„Бях много близо до второто място. За съжаление стартирах от не толкова добра позиция. Затова трябваше да си пробия път напред и да правя много изпреварвания“, сподели Перес. Състезателят на Ред Бул не бе никак доволен от състоянието на пистата в края на надпреварата.

„Пистата беше невероятно мръсна. В последните обиколки имах доста боклуци по гумите ми, особено когато преминавах покрай изостаналите автомобили. Това означаваше, че загубих няколко секунди“, продължи Перес. „Към края се възстанових, но вече беше твърде късно. Като цяло стратегията на отбора беше страхотна и успяхме да постигнем отличен резултат.“

Перес вярва, че това е резултатът, от който се нуждае в момента.

„Определено, подобно представяне и такъв силен ден ми помагат. Отсега нататък очаквам с нетърпение да съм на подиума всеки уикенд, така че нека продължим да натискаме“, каза още Перес.

Опитният мексиканец коментира и борбата си с Оскар Пиастри. Двамата се докоснаха, но в крайна сметка Перес успя да мине напред и да не получи наказание.

„Гумите ни бяха на сходна възраст. Влязохме бокса в една и съща обиколка, така че бяхме със свежи гуми, заради което се опитах да го изпреваря от външната страна. Докоснахме се в завой №1 и в завой №2. Беше близко, но същевременно доста трудно състезание“, завърши Серхио Перес. Мексиканецът бе избран от феновете за пилот на деня.