Начало Избрани Перес: Надявам се да пренесем добрата си форма и в Маями

Перес: Надявам се да пренесем добрата си форма и в Маями

21822
0
Серхио Перес, Ред Бул
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес се надява да пренесе добрата си форма от Баку в предстоящия състезателен уикенд в Маями. Пилотът на Ред Бул спечели както спринта, така и основното състезание в Азербайджан. Сега опитният мексиканец иска да запише  успех и на уличната писта във Флорида.

Този уикенд Перес ще се наслади на още една градска писта, разположена край „Хард Рок Стейдиъм“ в Маями. 33-годишният състезател е истински специалист на уличните трасета. До момента всички негови победи с изключение на Гран при на Сахир 2020 са на такъв тип трасета. Пилотът на Ред Бул има два успеха в Азербайджан и по един в Монако, Джеда и Сингапур

Миналия уикенд Перес записа първи успех в спринтово състезание. Преди това той имаше само едно класиране в топ 3 в такива надпревари, които обаче не бяха на улични писти.

Перес завърши на четвърто място в първото издание на Гран при на Маями. Пилотът на Ред Бул имаше известни проблеми с двигателя по време на надпреварата, заради които не успя да поддържа темпото на автомобилите пред него.

„Очаквам с нетърпение следващия кръг от сезона. Надявам се да пренесем добрата си форма и в Маями. Вярвам, че ще сме изключително конкурентоспособни“, сподели Перес.

„Чувствах се доста уверен в автомобила миналия уикенд. Направихме две перфектни състезания и събрахме всичко. В началото на сезона винаги съм казвал, че ни трябват повече постоянни уикенди. Случаят с Баку беше точно такъв. Това беше идеалният пример за това как трябва да се представим“, продължи Перес. „Физически Маями е може би най-натоварващото състезание за сезона. Затова работих много усилено, за да съм готов за него. Условията там добавят различна динамика към състезанието. Като пилоти ние трябва да управляваме добре тази страна на нещата, за да сме сигурни, че ще се представим добре на тази писта“, допълни Серхио Перес.

Междувременно Верстапен ще гледа да се върне на победния път. Пилотът на Ред Бул финишира трети в спринта и втори в основното състезание в Баку. Нидерландецът триумфира в първото в историята на F1 състезание в Маями. Сега целта му е съвсем логична- да запише нов успех и да увеличи аванса си пред Перес в генералното класиране.

„Определено няма да е лесно. Очаквам с нетърпение състезанието в Маями. Миналата година тук имаше сериозно физическо натоварване и беше много горещо. Затова трябва да сме подготвени за това“, каза Верстапен.

„Това е доста сложна писта. Мисля, че тази година отново я преасфалтираха, така че нека видим как ще се отрази това на представянето ни. Нашите фенове също така проектираха специалната ни ливрея този уикенд, така че съм развълнуван да видя как ще изглежда тя“, добави пилотът на Ред Бул. Верстапен ще използва специален дизайн на своята каска по време на уикенда във Флорида.