Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Перес определи първата си година в Ред Бул като изключително интензивна

Перес определи първата си година в Ред Бул като изключително интензивна

1351
0
Серхио Перес
Серхио Перес, снимка Ред Бул Контент Пуул

Серхио Перес определи първата си година в отбора на Ред Бул като изключително интензивна. Мексиканецът загуби мястото си в отбора на Рейсинг Пойнт за сметка на Себастиан Фетел в края на 2020. Въпреки това той бе привлечен от австрийския тим на мястото на Алекс Албон. Перес записа една победа и четири подиума през изминалия сезон и помогна на Макс Верстапен в спечелването на първата му титла. 

Серхио спечели Гран при на Азербайджан след като неговия съотборник отпадна заради спукана гума. Също така редовно крадеше точки от пилотите на Мерцедес. Един от ключовите моменти бе в Турция. Тогава Перес удържа атаките на Хамилтън и завърши на трета позиция. След това в Абу Даби успя да задържи много по-бързия седемкратен световен шампион, което позволи на Верстапен да намали своето изоставане. Перес бе разкритикуван за карането си от бившият пилот на Торо Росо Себастиен Бурде. В крайна сметка мексиканският пилот на Ред Бул завърши на четвърта позиция в крайното класиране зад Верстапен, Хамилтън и Ботас.

„Беше изключително интензивно. Много работа бе свършена зад кулисите. Натискът върху мен бе огромен“, сподели Перес.

„Когато сте в отбора на Ред Бул има голямо напрежение и всички ви наблюдават какво правите. Очевидно е много по-трудно да си пилот за този тим, отколкото изглежда. Не бе никак лесно, но това ме изведе на ново ниво. Имайки съотборник като Макс те кара да натискаш до краен предел. Изключително съм щастлив и се чувствам много добре в този екип“.

В някои състезателни уикенди Перес имаше сериозно изоставане от Верстапен. В някои случаи той не успяваше да стигне до Q3, докато Макс бе в борбата за полпозишъна и победата. Въпреки това Серхио успяваше да се възстанови от тези падения и спечели три последователни подиума във финалната фаза на шампионата. Мексиканецът се движеше на трето място в състезанието на Яс Марина, преди да се оттегли заради проблеми с налягането в горивото.

Попитан защо е успял да бъде толкова близо до Верстапен в Абу Даби, Серхио отговори:

„Не знам, просто бях постоянен. Мисля, че в много случаи скоростта ми бе сходна с тази  на Макс. Когато сте в моята позиция, постоянството е от голямо значение. Трябва да съм на 100 % във всяко състезание, за да се види какво е реалното ми темпо“, завърши Серхио Перес.