Начало Планинско изкачване Планинско Шумен няма да се състои

Планинско Шумен няма да се състои

604
0

Планинското изкачване Шумен, което трябваше да се проведе на 10-11 април, се отменя. Това обяви директорът на състезанието Валери Балабанов. Причината е усложнената епидемична обстановка от COVID-19 в региона и невъзможността фенове да присъстват на надпреварата.

Така за първи път от повече от десетилетие насам, най-уважаваното състезание, които събираше и най-много публика и пилоти, и с което реално стартираше сезонът на класическите дисциплини в националния ни автомобилен спорт, няма да се проведе.

„Не, не го отлагаме, а го отказваме“. Това заяви пред RallyXpress Балабанов, който е и председател на шуменския автомобилен клуб Шумен Моторспорт. По този начин първенството в тази дисциплина би трябвало да стартира с планинската надпревара в Благоевград (24-25 април).

С отмяната на този старт сезонът у нас би трябвало да започне с рали-спринт Пещера (17-18 април). То ще е дебютно състезание на тази дисциплина в този град. До момента две последователни прояви в календара на АФБ – дебютната гимхана във Враца (21 март) и писта Бургас, отложиха своите стартове.