Начало Рали Плаване и бънджи за екипите от WRC преди рали Нова Зеландия

Плаване и бънджи за екипите от WRC преди рали Нова Зеландия

46
0

Екипите на Форд и Ситроен управляваха състезателна яхта в пристанището на Окланд дни преди началото на рали Нова Зеландия.

Мико Хирвонен, Яри Мати Латвала, Матьо Уилсън, Хенинг Солберг, Себастиен Льоб, Дани Сордо и Себастиен Ожие плюс техните навигатори разбраха какво е да се плава със състезателна яхта NZL40, участваща в американската купа. Първоначално те получиха инструкции от професионалния шкипер Ерик Хааг. Впоследствие пилотите се разделиха на два отбора – естествено Форд и Ситроен, след което предприеха курс из пристанището на Окланд (Нова Зеландия).

„Това бе чудесен начин да си отпочинем преди началото на ралито – коментира Хирвонен. – Не осъзнавах, че ще бъде толкова сериозно начинание. Никога преди това не съм плавал, така че имаше доста какво да науча, но веднъж щом ми показаха какво да правя на яхтата, не можаха да ме спрат. Доста е трудно, когато вятърът не е попътен, но той сякаш бе в наша услуга и ни помогна да спечелим състезанието. Оукланд е сред любимите ми градове и възможността да го видя от пристанището бе невероятна.“

Льоб пък коментира, че за неговия тим надпреварата е преминала зле и шегувайки се, като причина за провала посочи избора на капитан на отбора в лицето на навигатора му Даниел Елена.

След импровизираната надпревара част от пилотите и навигаторите от WRC отидоха на моста на пристанището на Окланд, откъдето скачаха с бънджи. Тук ненадминат определено бе Льоб, който при втория си скок направи няколко салта:

„Преди това съм скачал няколко пъти, така че исках да опитам нещо малко различно“, обясни французинът.