Начало Рали Подготовката на рали България 2010 по план

Подготовката на рали България 2010 по план

32
0

Организацията на 41-ото издание на рали България, което ще е кръг от световния рали шампионат, върви по план. Това стана ясно на пресконференцията, организирана по повод официалното откриване на пресцентъра на състезанието.

Рали България е насрочено за 9-11 юли 2010 г., но от настоящия момент започва да функционира постоянен пресцентър в София, който ще разпространява информация относно всички новости около надпреварата. Той се намира в Парк хотел Москва, а малко преди началото на състезанието ще се премести на Боровец.

За да прережат лентата при откриването на пресцентъра бяха поканени пилотите Крум Дончев и Ясен Попов, които се класираха съответно първи и втори в изминалия първи кръг от българския рали шампионат – Траянови врата 2010.
Оказа се, че в условията на икономическа криза, организаторите са изправени пред известни финансови трудности. Въпреки това работата по ралито не спира. Пратеници на федерацията са наблюдавали рали Турция, което бе кръг от WRC и са разговаряли с турските си колеги, получавайки някои практически съвети. Освен това в България са идвали представители на ФИА като един от поводите е бил обсъждането на мерките за безопасност.

Същевременно и тази, подобно на миналата година, ще има билети за зрителите. Предстои обаче допълнително да бъде взето решение каква ще е тяхната точна цена и какво ще включва тя.

Освен това вече функционира и постоянно се обновява уебсайтът на рали България 2010, който е на адрес: www.rallybulgaria.com . Там освен информация около организацията на нашето състезание, има и новини, засягащи WRC и развоя на шампионата като цяло. По време на самото рали България пък организаторите увериха, че на сайта ще излизат резултати в реално време и актуална информация за хода на надпреварата.