Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Порше регистрира търговска марка „F1nally“

Порше регистрира търговска марка „F1nally“

1274
0
Порше лого
снимка: Порше

Сагата с евентуалното влизане на Порше и Ауди във Формула 1 продължава дори през лятната ваканция. Прословутите вече правила за нови задвижващи системи, които трябва да влязат в сила от 2026 г., все още не са официално приети. Регламентът бе консултиран с представители на двата бранда от Фолксваген Груп. Първоначалната цел бе да има подробна чернова през декември 2021 г. и до пролетта на 2022-ра да са приети. Впоследствие срокът бе изместен за края на юни. Тогава също нищо не бе ратифицирано. Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем пое ангажимент правилата за двигателите да бъдат финализирани през юли, но до момента няма информация, че са приети.

Плановете на Порше и Ауди бяха отлагани във времето заедно с отсрочването на регламента. От Порше обаче са подали документи за регистрация на търговска марка с името „F1nally“ – съчетание на абревиатурата F1 и finally (от англ. – най-после, най-накрая, б.р.)

Това се възприема като знак, че работата за влизане във Формула 1 продължава. В момента F1 е във ваканция. Шампионатът ще бъде възобновен другата седмица с Гран при на Белгия.

Развоят на събитията около Порше и Ауди се очаква с интерес и заради смяната на главния изпълнителен директор на Фолксваген Груп

През септември Херберт Дис ще отстъпи поста на Оливер Блуме. Блуме понастоящем оглавява Порше. Твърди се, че е имал сериозни спорове с CEO-то на Ауди Маркус Дюсман. Любопитно е дали това ще окаже някакво влияние върху свързаните с F1 планове и работата на двата бранда.

За Порше се твърди, че ще купи половината от Ред Бул. Документация за такива намерения се появи наскоро публично. Оказа се, че е публикувана погрешка. Кристиан Хорнер от Ред Бул настоява, че само се водят разговори и двете страни имат сериозни намерения, но няма нищо окончателно.

За Ауди се смята, че са купили част от Заубер/Алфа Ромео. Там също липсва официална информация – всичко все още е слухове от различни източници.