Начало Рали Предстои официалното откриване на рали България 2010

Предстои официалното откриване на рали България 2010

24
0

Тази вечер ще бъде официално открито 41-ото издание на рали България 2010, което за първи път е кръг от календара на световния рали шампионат.

След като в сервизния парк всички екипи заеха предопределените им от организаторите места и времето за шейкдаун изтече, предстои официалното откриване на надпреварата. Този път по случай факта, че рали България е състезание от WRC шампионата, церемониалният старт няма да се състои на обичайното място – пред хотел Рила. За тази година организаторите решиха той да бъде на стадиона в Самоков. От 17 ч. и 30 мин. до 18 ч. и 15 мин. колите трябва да бъдат докарани в предопределената за целта зона там. Следва около 30-минутна сесия за автографи на WRC пилотите заедно с най-изявените български състезатели. Самият церемониален старт ще започне в 19 ч. и 10 мин. 

През целия ден в центъра на ралито – Боровец и неговите околности е облачно, а температурите не надвишават 20 градуса. На места вали и слаб дъжд. За утре, когато ще започне същинското състезание с първата скоростна отсечка яз. Батак, метеорологичната прогноза не предвещава по-различни условия.