Начало Рали Предварителният календар на WRC за 2011 г. с 13 кръга

Предварителният календар на WRC за 2011 г. с 13 кръга

58
0

13 кръга съдържа предварителният календар на световния рали шампионат за сезон 2011. Той бе обявен след заседание на Световния моторспорт съвет като решението бе взето въз основа на факс гласуване на неговите членове.

Сезонът ще започне с надпревара в Швеция и ще приключи с кръг във Великобритания по подобие на разписанието за 2010 г. Въпреки това календарът е предварителен, което означава, че има възможност за вмъкването на още един старт и той евентуално ще бъде потвърден до края на юни. Според информацията това може да бъде рали Монте Карло, ако все пак бъде постигнато съгласие между притежателите на търговските права на WRC и организаторите на надпреварата в Монако.

Според разписанието на кръговете за 2011 г. в световния рали шампионат се завръщат отсъстващите през тази година Италия, Аржентина и Гърция. Въпреки това няма нови състезания, всички са били домакини на стартове от WRC.

9 от състезанията в календара ще са на макадам, 3 на асфалт и 1 на сняг. Засега обаче датите на състезанията са примерни, защото организаторите могат да предпочетат друга освен традиционната схема за провеждане петък-събота-неделя.

 

Предварителен календар:
Швеция – 13 февруари
Мексико – 6 март
Португалия – 27 март
Йордания – 17 април
Италия – 8 май
Аржентина – 29 май
Гърция – 19 юни
Финландия – 31 юли
Германия – 21 август
Австралия – 11 септември
Франция – 2 октомври
Испания – 23 октомври
Великобритания – 13 ноември