Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Преговорите между тимовете отложени, Рено F1 ще се възползва от подкрепата за...

Преговорите между тимовете отложени, Рено F1 ще се възползва от подкрепата за бизнеса

1147
0
Рено Спорт F1
снимка: Рено Спорт F1

Поредната серия от разговори между шефовете на отборите от Формула 1, ФИА и Либърти Медия бяха отложени за следващата седмица. На тях се очакваше ново обсъждане на бюджетния таван. Много от екипите настояват границата да бъде свалена под договореното ниво от $150 млн. Ще се обсъжда и идеята на Ферари да има различни ограничения за тимовете, които произвеждат всички компоненти по колите и тези, които получават готови част от елементите. По време на видео конферентния разговор трябваше да се разглеждат и предложенията за евентуалното въвеждане на токен система за ограничаване развитието на болидите през тази и следващата година.

В същото време от тима на Рено обявиха, че разпускат по-голямата част от персонала си в Енстън до края на месец май

Те ще разчитат да държавната помощ от правителството на Великобритания в подкрепа на бизнеса. Тя се изразява в изплащане на до 80% от възнагражденията, но най-много 2500 паунда на човек месечно. В съобщението на тима се казва, че екипът е поискал тази подкрепа от 1 април.

В отдела за двигатели във Вири-Шатийон във Франция пък персоналът се е съгласил да изпълнява график за ангажираност при намалено работно време за период от 12 седмици.

„В момента условията са изключително трудни и от човешка, и от здравна гледна точка”, заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул. „Във Франция и Англия все още има строги условия за изолация и карантина, както и в повечето страни, където се организират Гран при надпревари. Всичко това не ни позволява в момента да преценим влиянието на кризата върху спорта ни. Ето защо трябва да използваме всички налични мерки, за да преодолеем периода на несигурност. Целта ни е да защитим екипа, който изградихме през последните четири години.”

Рено е на практика шестият екип в Гран при, който обявява сериозни мерки за намаляване заплащането на своите служители

Те са следствие на рязкото спадане в приходите на всички след отпадането и отлагането на първите 9 състезания от сезона. Най-реалистичната перспектива за неговото начало е състезание за Гран при на Великобритания през юли.