Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Продуцент на Drive to Survive: Телевизията не е причина за случилото се...

Продуцент на Drive to Survive: Телевизията не е причина за случилото се в Абу Даби ’21

807
0
Drive to Survive
Drive to Survive; снимка Нетфликс

Телевизията и в частност Нетфликс не е причина за случилото се в края на Гран при на Абу Даби през 2021 г., заяви един от продуцентите на Drive to Survive Джеймс Гей-Рийс. Скандалът от финала на сезона преди повече от година все още се споменава. Непосредствено след надпреварата на пистата Яс Марина тогава имаше коментари, че всичко се прави с цел да изглежда възможно най-драматично за телевизиите и в частност за документалната поредица на Нетфликс, посветена на Формула 1. Ландо Норис например директно заяви, че „всичко е за телевизията, разбира се“. Тогавашният състезателен директор на Формула 1 Майкъл Маси така и не разясни взетите от него решения. Той бе освободен от поста и малко по-късно изцяло напусна ФИА.

„Сред публиката има интерес, който надхвърля излъчването на спортни събития“, коментира Гей-Рийс в интервю за британския вестник „Обзървър“.

„Съществува едно огромно любопитство по отношение на елитните атлети. Желание за разбиране на спорта по различен начин. Да се види личната инвестиция и да се надникне зад кулисите.“

Що се отнася до ситуацията в Абу Даби, то според Гей-Рийс Маси е бил под огромно напрежение.

„Според мен не си е мислел: „Какво ли иска Нетфликс?“ Смятам, че просто беше под огромно напрежение и малко обърка нещата“, заяви продуцентът на Drive to Survive

Новият, пети сезон на Drive to Survive тръгва по Нетфликс на 24 февруари. В него ще участва и Макс Верстапен, който отказваше да го стори в предишни сезони на документалната поредица. Причината бе, че според него изкривявали някои неща при монтирането на епизодите си.

„Разговарях с тях преди да дам интервю, разбира се. Надявам се да са разбрали посланието ми. Наясно съм обаче, че трябва да си част от подобно нещо, особено като световен шампион. Дадох им нещо от порядъка на 30 минути до едночасово интервю, дано го използват. Не знам кога ще го гледам. Надявам се, че са доволни. И се надявам аз да съм доволен, след като го видя“, допълни Верстапен.