Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Райконен няма интерес да се присъедини към виртуалните F1 серии

Райконен няма интерес да се присъедини към виртуалните F1 серии

1126
0
Кими Райконен
Кими Райконен; снимка: Алфа Ромео

Кими Райконен няма интерес да се присъедини към организираните от Формула 1 виртуални серии, тъй като предпочита реалните състезания. Пилотът на Алфа Ромео обясни в интервю за Кориере дела Сера, че и работата на симулатор във Ферари не му е допадала особено.

„Не че не ми харесваше… Нека го кажа така: да летя до Италия, за да седна в симулатора не е точно причината, поради която избрах тази работа. Пистата е съвсем друго нещо. А и тези симулатори са напълно различни и значително по-сложни от използваните за онлайн надпреварите.”

„Този вид стартове всъщност не ме интересуват и предпочитам да изчакам, докато се върнем на истинска писта”, обясни Райконен

Световният шампион за 2007 г. е заедно със семейството си във Финландия, където очаква да види как ще продължи годината.

„Сезонът ще започне, когато ФИА и ФОМ сметнат, че е безопасно. Това не е наше решение. Убеден съм, че ще проучат внимателно ситуацията. Ще има състезание, когато те ни кажат, дори и да е без зрители”, каза Кими.

На въпрос дали настоящата ситуация ще повлияе на плановете му за бъдещето, пилотът заяви: „Не. Дайте първо да започнем и завършим този сезон. След това ще преценявам какво е станало и ще вадя изводи. В момента за мен нищо не се е променило.”

Финландецът допълни, че мотивацията му е много висока, както и че в Алфа Ромео вече знаят какво иска той от отбора.