Начало Рали Райконен отпадна във втория ден на рали Финландия

Райконен отпадна във втория ден на рали Финландия

62
0

Кими Райконен отпадна в последния етап от втория ден на рали Финландия. Финландецът изпусна един ляв завой, на който малко преди това катастрофира и Мадс Остберг. Наличието на прекалено много камъни и моментна загуба на концентрация причиниха инцидента, при който Фиатът на Райконен излезе от пътя и се превъртя неколкократно. Зрителите веднага се притекоха на помощ и обърнаха автомобила на колела.За щастие нито Кими, нито навигатора му Кай Линдстрьом бяха пострадали.

Това обаче бе края на участието на Кими в дебютното му рали в световния шампионат, в което до този момент финландецът се движеше на чудесната 15-та позиция, като десет от колите пред него бяха модификация WRC, докато автомобилът, който той управлява – Фиат Абарт Гранде Пунто е модификация S2000.

„Отворих много завоя. Знаех, че влизам много отвън, но имаше много камъни, които ми попречиха и се преобърнах. Така или иначе най-вероятно нямаше да завършим ралито, тъй като имахме доста проблеми с двигателя. Но беше забавно и това е важното, както и че никой не пострада“, заяви Райконен непосредствено след катастрофата.