Начало Рали Рали Акрополис може би ще се завърне във WRC

Рали Акрополис може би ще се завърне във WRC

41
0

Има вероятност рали Акрополис да се завърне в календара на световния рали шампионат през 2011 г. Това може да стане в резултат взимане на решение програмата за следващия сезон да се състои от 15 старта.

През последните седмици упорито се твърдеше, че притежателите на правата върху WRC от North One Sport и Световният моторспорт съвет са се спрели на вариант за календар за 2011 г., състоящ се от 14 ралита.

Според най-новата, но все още непотвърдена информация обаче броят на надпреварите може да нарасне на 15. Нещо повече организаторите на рали Акрополис имали предварително споразумение с представителите на North One Sport.

Тази година рали Акрополис не е включено в календара заради въведения принцип на ротация на различните надпревари. Гръцкото състезание обаче е сред най-емблематичните във WRC и се твърди, че организаторите на шампионата планират в бъдеще то отново да се появи на световната рали сцена.

Естествено, всичко това е само в сферата на догадките, поне докато не станат известни решенията от среща на Световния моторспорт съвет, насрочена за март в Бахрейн.