Начало Рали Рали България 2010 – ДЕН 1 – Льоб води след началните 2...

Рали България 2010 – ДЕН 1 – Льоб води след началните 2 отсечки

190
0

Общо пет екипажа с автомобили Ситроен С4 WRC окупираха челните пет места в класирането на рали България след изминалите два етапа до обедния сервиз.

Генералната таблица след изминаването на отсечките яз. Батак и яз. Белмекен се оглавява от Себастиен Льоб, следван от Себастиен Ожие и Дани Сордо. Веднага след тях са Петер Солберг и Кими Райконен.

Климатичните условия останаха непроменени по време и на двете отсечки изминати до обедния сервиз. Времето е облачно, но трасето е почти изцяло сухо, само на места има леко мокри участъци след нощния дъжд.

Льоб оглави класирането още след първата отсечка, записвайки най-добро време в нея. Той обяви, че е изключително доволен от поведението на автомобила си по 31-километровия етап, който е и най-дългият в цялата надпревара. Следваха Сордо, Ожие, Солберг и Райконен. Едва шеста позиция зае лидерът на заводския тим на Форд Мико Хирвонен, който логично не бе никак доволен от постигнатото.

Във втория етап най-бърз отново бе Себастиен Льоб, с което увеличи преднината си на 16 сек.

В генералното класиране напред след втората отсечка се придвижи Ожие, измествайки Сордо след постигането на по-добър резултат в етапа.

Солберг постигна второ време на Белмекен и е четвърти в общото подреждане. Норвежецът обаче бе особено доволен от резултата, тъй като това е първото му рали с новия му навигатор Крис Патерсън.

Кими е пети в генералното подреждане до момента и е видимо по-уверен в карането си на асфалт в сравнение с представянето в макадамовите ралита.

От българските пилоти най-напред в генералното класиране е Димитър Илиев – на 14 позиция, а Ясен Попов е веднага след него. Крум Дончев и Петър Гьошев са съответно 18 и 19. Тодор Славов, който се състезава в категорията J-WRC и сподели за проблем със спирачките, е на 20 място. Общата бройка на участниците в рали България 2010 пък е 33.

До края на деня екипажите ще преминат по още веднъж етапите яз. Батак и яз. Белмекен. Има вероятност за дъжд.