Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: При качване на температурите отстъпваме, Хамилтън: Нямаше никакво подобрение в един...

Ръсел: При качване на температурите отстъпваме, Хамилтън: Нямаше никакво подобрение в един бърз тур след смяната на гумите

3703
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън се класираха 12-ти и 15-ти в петъчните свободни тренировки през уикенда за Гран при на Великобритания. И двамата не се чувстваха комфортно в болидите си F1 W14. Промените в настройките не им помогнаха. И двамата обмисляха да пробват каквото е сторил съотборникът, но се отказаха поради различни причини.

„Определено не беше от добрите ни петъци. Мисля, че условията утре ще са различни. Трябва да разберем какво се случва със скоростта ни“, коментира Ръсел

„В първата тренировка нещата изглеждаха прилично с медиума. Мислехме си, че ще сме в първата половина на колоната. После сложихме софта. Във втората сесия положението бе зле и това трябва да разберем на какво се дължеше“, продължи той.

„Направихме много промени в настройките между тренировките, но може би не компенсирахме достатъчно промяната в условията. Изглежда има нещо като тенденция – при качване на температурите като че ли отстъпваме назад. Имаме известна идея защо се получава така. Трябва да се разровим в данните“, каза още Ръсел.

Хамилтън намери нещо позитивно само в темпото в дълга серия, но допълни, че и то не бе кой знае колко добро

„В една бърза обиколка не усетих никакво подобрение след смяната на гумите, което показва, че нещо очевидно не е наред. Нещо липсва. Темпото в дълга серия не изглеждаше твърде зле. Това поне е позитивно. В края на серията ми усещането бе за по-постоянно поведение. Не знам защо. Може да се дължи на вятъра, баланса или просто свикнах с баланса на колата“, сподели Хамилтън.

„На тази писта нещата трябва да са изключително уравновесени в цялата обиколка. Границата е изключително тънка. Борим се с колата, трудна е за управление. Независимо какво правим по настройките карането не става по-леко. Ще се работим сериозно тази вечер. Мик [Шумахер] ще кара на симулатора и се надявам да измислим нещо до утре“, каза още седемкратният световен шампион.