Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ръсел: Сингапур не беше първият случай, в който попадам в подобна трудна...

Ръсел: Сингапур не беше първият случай, в който попадам в подобна трудна ситуация

1242
0
Джордж Ръсел
Джордж Ръсел; снимка: Мерцедес

Джордж Ръсел отново изказа мнението си относно случилото се в Гран при на Сингапур. Пилотът на Мерцедес разкри, че инцидентът на Марина Бей не е „първият случай, в който е попадал в трудна ситуация“. Ръсел също така сравни катастрофата в Сингапур с тази на Имола през 2020 г.

Ръсел прекара повече от половината от Гран при на Сингапур на втора позиция. Британецът бе на малко повече от секунда зад лидера Карлос Сайнц. Испанецът заложи на интересна тактика и съвсем нарочно забавяше колоната

В 44-тия тур на трасето бе активирана виртуална кола за сигурност заради спрялата в зоната за сигурност кола на Естебан Окон. Карлос Сайнц, Ландо Норис и Шарл Льоклер  останаха на пистата. В същото време Ръсел и Люис Хамилтън направиха допълнително спиране за нови средно твърди гуми на Пирели.

Ръсел и Хамилтън загубиха позиции, които обаче бързо наваксаха благодарение на новите си гуми. Двамата се справиха с Льоклер и започнаха да притискат Норис. Състезателят на Макларън се защитаваше доста успешно срещу Ръсел, тъй като бе подпомогнат от Сайнц.

Еднократният победител в F1 направи няколко неуспешни атаки срещу Норис. В последната обиколка той допусна грешка и се удари в стената. По този начин Ръсел пропиля сигурен подиум и си тръгна с празни ръце от Гран при на Сингапур

Ръсел бе доста ядосан заради допуснатата грешка в Марина Бей. Пилотът на Мерцедес се надява повече да не прави такива неща и хвърля ценни точки на вятъра. Той добави, че случката в Сингапур не е първият случай, в който той е попадал в трудна ситуация.

„Сингапур не беше първият случай, в който попадам в подобна трудна ситуация. Според мен, всеки човек има възходи и падения в кариерата си“, сподели Ръсел.

„Много съм благодарен, че в миналото съм имал трудни ситуации, от които съм се отървал. Мисля, че това ми помага да се справям по-добре с това. Вероятно са необходими 24-36 часа, за да се преодолее подобно нещо. Затова винаги трябва да се възползваш от положителните страни на такива моменти.“

„Шов [Андрю Шовлин] ми се обади в неделя вечерта и ми каза: „Виж, единствената причина да сме в тази позиция да се борим за победата беше, че ти караше невероятно през целия уикенд. Квалификацията, която направихте и темпото, което показахте в състезанието, бяха страхотни. Дадохте ни усещането за това какво е да се бориш за победа отново, така че помислете повече за уикенда, а не за финала“, каза още Ръсел.

„Ще приема положителните неща от всички това. Наистина съм доволен от цялостното представяне. Няма да допусна грешка от 2 см да помрачи целия ми уикенд. Предпочитам да имам такъв уикенд, отколкото да съм с лошо темпо и да се обрека на щастлив резултат.“

Ръсел разкри, че е преживял подобна ситуация в състезанието на Имола през сезон 2020. В този случай той заемаше позиция в топ 10, макар да разполагаше с много труден за каране автомобил. За нещастие, британецът катастрофа по време на период на кола за сигурност и отпадна. По този начин той изпусна възможността да спечели първи точки в F1

„Да, бих казал, че инцидентът в Имола през 2020 г. беше подобно усещане. Но в неделя вечерта беше трудно за приемане, защото беше след толкова дълго и уморително състезание. Знаете какво се случи тогава- загубата на позиция на старта, връщането назад и залепването зад Карлос, който управляваше добре темпото си“, каза състезателят на Мерцедес.

„Беше доста горещо, особено когато бяхме на секунда разстояние от автомобила отпред. Горещият въздух от ауспуха отпред наистина се усещаше. Това беше психически и физически изтощително. Подобно нещо можеше да случи във всеки един момент. В крайна сметка обаче е много неприятно, че се случи в последната обиколка. Няма значение дали е първата или последната обиколка. Ние винаги натискаме здраво, за да преследваме победата. Ние сме състезатели и нямахме намерение да се задоволим с комфортната ни позиция на подиума“, завърши Джордж Ръсел.