Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Пистата Ред Бул Ринг готова да приеме няколко F1 старта

Пистата Ред Бул Ринг готова да приеме няколко F1 старта

1508
0
Ред Бул Ринг
снимка: Ред Бул

Пистата Ред Бул Ринг е готова да приеме на няколко състезания от Формула 1, ако се наложи да се гони бройка в шампионата за 2020 г., заяви Хелмут Марко. Идеята се роди наскоро, като в центъра й бе английското трасе Силвърстоун. За там се говореше както за повече стартове, така и за евентуално провеждане на надпревари както в обичайната, така и в обратна посока. За признаване на шампионата за редовен са нужни осем състезания. Ако обаче броят е под 15, то Либърти Медия ще трябва да изплаща неустойки. Това кара Чейс Кери и хората му да търсят варианти за провеждане на максимален възможен брой надпревари през втората половина на 2020-та.

„Възможност има – все пак това е напълно готова писта”, заяви Марко.

„В състояние сме да организираме повече стартове. Това е предимството на Ред Бул Ринг. Трасето може да отвори буквално утре. Останалото е въпрос на преговори с Либърти. Зависи и каква е ситуацията в останалата част от Европа. Няма да е от помощ, ако има ограничения за пътуване, включващи задължителна карантина. Трябва да почакаме, за да разберем какво ще се случи. Не сме сами в света.”

Марко допълни пред Motorsport-Magazin, че има и други въпроси за обмисляне. Сред тях е дали ще се допуска публика на пистата. Бившият пилот от Формула 1 Дейвид Култард вече изказа предположение, че състезания ще има, но без зрители по трибуните.