Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рейсинг Пойнт чака отговор от Фетел до 2 дни; Джордан: Себ не...

Рейсинг Пойнт чака отговор от Фетел до 2 дни; Джордан: Себ не може да се бори срещу Шарл, камо ли срещу Хамилтън

5483
0
Себастиан Фетел
Себастиан Фетел; снимка: Ферари

Рейсинг Пойнт чака отговор от Себастиан Фетел относно направеното му предложение да се състезава за тима от следващия сезон, когато отборът вече ще е заводски екип на Астън Мартин. Информацията е на близки до четирикратния световен шампион немски медии. Смята се, че позволяваща предсрочното освобождаване на Серхио Перес клауза трябва да се задейства до 31 юли. Това означава, че отборът трябва да знае дали може да разчита на Фетел.

Самият Себастиан се пошегува наскоро, че би било добре да е наясно с бъдещето си преди началото на следващия сезон. По време на първите три състезателни уикенда за 2020 г. той имаше един и същи отговор на въпроса какво ще прави по-нататък: всичко е възможно.

Фетел обясни многократно, че може да продължи да се състезава или да си вземе година почивка, или да прекрати кариерата си в спорта

Смята се, че вероятно изчаква развръзката от разследването на тазгодишния болид на Рейсинг Пойнт RP20.

Междувременно Еди Джордан не пропусна да налее масло в огъня с изявление, че колкото и ценен да е Фетел за един тим, то той не би го наел, за да не съсипе изградения „добър ритъм“ в Рейсинг Пойнт. В подкаста F1 Nation той постави под съмнение и способността на германеца да издържи в битка със сериозен съперник.

„Той е четирикратен световен шампион и със сигурност е голяма придобивка за който и да е екип. Но ще съсипете ли тима, който има Серхио, спонсорските пари, добри приходи и чудесен ритъм? Може ли Себастиан да разпали отново огъня на ентусиазма? На неговата възраст ще е трудно. (Фетел навърши на 3 юли 33 години – б.а.)“, заяви ирландецът.

„Дали аз бих го наел? Вероятно не, защото смятам, че има много – наистина много – изгряващи хлапета. Преди година малцина щяха да повярват, че Шарл Льоклер ще го съсипе тотално в толкова аспекти още през първата им година като съотборници. Но точно това се случи и Шарл ще е номер едно във Ферари в продължение на значителен период от време.“

„Да не ми казвате, че Фетел може да се бори с Люис Хамилтън ако са със сравними коли? В психологически план в момента той не може да го стори срещу Льоклер. А срещу Люис? Не мисля и от тази гледна точка бих преценил ситуацията като шеф на отбор.“

Джордан добави, че на мястото на Рейсинг Пойнт би бил доволен от разследването на колата им.

„Когато се употребяват толкова усилия за протести, то очевидно другите се притесняват от теб. Ще се изненадам ако наистина има някаква измама. Това просто не е част от философията на тима. Може би говорим повече за ситуация от типа на „гроздето е кисело“ от страна някои екипи“, обясни той.