Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В сделката между Рено и Алонсо може да се включи и Кимоа

В сделката между Рено и Алонсо може да се включи и Кимоа

2134
0
Фернандо Алонсо
Фернандо Алонсо; снимка: Спас Генев

За да се избегне каквото и да е напрежение от ангажиране на пилот като Фернандо Алонсо в Рено, се обмисля и евентуално включване на компанията му Кимоа в сделката. Миналата седмица френският гигант обяви, че ще остане във Формула 1. Същевременно обаче ще прави сериозни промени в дейността си. На практика ще освободи 15 000 работни места, 4600 от които във Франция. Ангажиране на световен шампион като Алонсо при всички случаи ще струва сериозна сума. При тези съкращения има сериозна опасност от големи проблеми със силните профсъюзи. Част от заплатата на испанеца обаче вероятно ще идва от Либърти. Според бившия мениджър на двукратния световен шампион Флавио Бриаторе пък Фернандо отдавна е на такъв етап в живота си, че конкретната сума не е от чак толкова голямо значение.

Според френския Екип е възможно да бъде направена тройна сделка, при която на Алонсо вместо заплащане да бъде предоставена рекламна площ

Така той би могъл да рекламира върху болидите собствената си марка за спортни облекла и аксесоари Кимоа.

Част от последната му заплата в Макларън впрочем бе плащана по подобна схема. Френските медии смятат, че споразумение между двете страни наистина вероятно е постигнато. Тази информация се появи миналата седмица. Имало обаче още детайли за уточняване и изчистване и подписите още не са положени окончателно. Поради тази причина Сирил Абитебул продължава разговорите и с други пилоти, както каза онзи ден пред радио Монте Карло.

Ако сте намерили правописна грешка, моля уведомете ни като маркирате текста и натиснете Ctrl+Enter.