Начало Избрани Рикиардо: Бих искал да кажа, че се чувствам страхотно

Рикиардо: Бих искал да кажа, че се чувствам страхотно

1372
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Макларън

Даниел Рикиардо разкри какво е  чувството да се състезаваш, след като наскоро си преодолял COVID-19. Пилотът на Макларън пропусна целия предсезонен тест в Бахрейн, след като даде положителна проба за вируса. Австралиецът успя да вземе участие в откриващото състезание за сезон 2022, след като даде отрицателен тест за коронавирус.

Надпреварата на Сахир се оказа доста трудна на Рикиардо. Той, заедно с екипът на Макларън се бореха за позиции в дъното на колоната. на полупозицията. Австралийският състезател не успя да прескочи първата част от квалификацията.  В крайна сметка той завърши състезанието на 14-о място и бе много далеч от зоната на точките. Зад него бе неговият съотборник Ландо Норис.

Преди няколко дни Серхио Перес и Ланс Строл заявиха, че на пилотите трябва да бъде разрешено да се състезават, ако се чувстват достатъчно здрави. Според тях нито един състезател не трябва да бъде поставян в карантина. Във връзка с това Рикиардо беше попитан как се чувства физически след края на състезанието в Бахрейн.

Бих искал да кажа, че се чувствам страхотно, заяви той пред медиите.

Но да, със сигурност го усетих. Дори ако просто си легна в леглото. В един момент забравих за COVID-19 и просто казах, че съм лежал в леглото пет дни. Това само по себе си винаги щеше да направи уикенда достатъчно труден.“

Състезателят на Макларън пропусна втората част от предсезонните тестове. По този начин австралиецът не бе достатъчно подготвен за началото на новата кампания. Въпреки това той смята, че крайният му резултат нямаше да се промени, дори ако не беше се заразил с вируса и  беше участвал в теста на Сахир.

Трябва да сравня моето представяне с това на Ландо [Норис]. Очевидно е, че той е много добра форма. Погледнах обиколката му в Q2, която беше достатъчна само за 13-о място. Въпреки това изглеждаше доста добра. Смятам, че уикендът на тази писта това беше истинска индикация за нашето темпо.“

Ако правех тестове, може би щях да намеря повече скорост. Мисля, че направих приличен бърз тур, но изглежда не бе достатъчно добър, за да го класира извън Q1.“

Рикиардо коментира и представянето на MLC36 в Гран при на Бахрейн. Той бе попитан дали Макларън разполага с кола, която може да бъде в зоната на точките.

В момента категорично не. Ако отидем на друга писта, може би изведнъж автомобилът ще изглежда малко по-добре, добави той. Но да, в последния уикенд точките не бяха на дневен ред. Все още не сме решили всички проблеми от предсезонните тестове“, завърши Даниел Рикиардо.