Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо готов да приеме намаление на заплатата си, не води преговори с...

Рикиардо готов да приеме намаление на заплатата си, не води преговори с Рено за нов договор

661
0
Даниел Рикиардо
снимка: Рено

Даниел Рикиардо е готов да приеме намаление на заплатата си, заяви управляващият директор на Рено Спорт Сирил Абитебул. Австралийският пилот получава между 20 и 25 милиона долара годишно. Той отиде в Рено през 2019 г. с двегодишен договор, който изтича в края на 2020-та. Преговори за нов контракт обаче не са започнали.

„Вече го проведохме този разговор (за парите – б.р.). Даниел потвърди, че би желал… Мога да потвърдя, че заплатата му ще намалее”, заяви Абитебул пред френския вестник Л’Екип.

„Имаме да уточним още параметри, но разполагам с гаранции за управленския борд на Рено. Не се опасявам от дестабилизация на програмата за Формула 1. При един нормален сезон пък, щяхме да сме започнали да работим по нов контракт. В момента нищо още не се е случило. Вървим на сляпо, а се налага да планираме. Възможно е да се наложи да взимаме решения преди сезонът изобщо да е стартирал.”

На въпрос дали би било проблем, ако Рикиардо напусне, Абитебул каза, че подобно нещо създава грижи, ако се случи неочаквано

Освен това допълни, че се водят разговори, както и че Рено има академия за пилоти.

Рикиардо е в родината си, където остана след провала на Гран при на Австралия. Формула 1 пристигна в Мелбърн, но първи кръг от шампионата за 2020 г. не се проведе, след като член на екипа на Макларън даде положителна проба за COVID-19.

Множество договори на пилоти приключват в края на настоящата година, което води до редица спекулации. В центъра им се намират Люис Хамилтън и Себастиан Фетел, за които се твърди, че са получили предложения съответно от Мерцедес и Ферари. Предизвиканата от коронавируса криза обаче постави нови препятствия пред отборите, които се опитват да съкращават разходи. Това вероятно ще се отрази на преговорите за нови контракти с пилотите.

 

View this post on Instagram

 

If this is a sport sign me up. I’m here all day.

A post shared by Daniel Ricciardo (@danielricciardo) on