Начало Списание Рикиардо – новото лице на Ред Бул

Рикиардо – новото лице на Ред Бул

31
0

С широката си усмивка Даниел Рикиардо ще трябва да огрее по нов начин представянето на шампионите от Ред Бул през 2014 година.

Лъчезарният млад австралиец трябва да внесе свежест, а защо не и интрига в състезанията на шампионския тим, чиято доминация започна да доскучава дори на почитателите им, особено през последните месеци.

Разговаряхме с Даниел сега, преди мелницата на състезанията да е започнала отново и напрежението да се увеличи драматично. В един приятен и честен разговор той сподели голяма част от мислите, очакванията, амбицията си за следващия сезон, в който той ще е съотборник на Себастиан Фетел на мястото на Марк Уебър. Към титлите на „биковете” поглеждаме и от една малко непопулярна перспектива – парите. Те не са тайна, но никой от управлението на тима, а и на спорта, не обича да ги коментира кой знае колко.

Другите акценти в този брой между два сезона са свързани с представянето на Макларън и очакванията им дали ще успеят да се върнат в челото през 2014 г., след като през последния сезон за първи път от далечната 1980 г. нито веднъж техен пилот не се качи на подиума.

С коментара на шефа на двигателите във Ферари Лука Марморини пък поглеждаме и към очакванията на Скудерията, а и изобщо към всичко, което ни предстои да видим през 2014 г.

Отделно се опитахме да систематизираме промените – за тях се говори толкова много от месеци, а и ще направят колите в Гран при различни и така от Мелбърн през март Формула 1 ще навлезе в една нова епоха от своята история.

Спортът обаче никога не е бил само Формула 1 и в този брой традиционно хвърляме поглед и към картинга, ралитата, като се спираме специално върху случващото се с един от най-големите таланти в автомобилизма през последните години – Роберт Кубица, чиято кариера бе така злощастно променена от онзи инцидент през 2011 г. Но ето че отново полякът е победител, спечели шампионата във WRC, а всички акредитирани медии във ФИА го избрахме за личност на 2013 година.

 

Иван Тенчев