Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Рикиардо разкритикува DRS зоните на Интерлагос

Рикиардо разкритикува DRS зоните на Интерлагос

551
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо, снимка Ред Бул Контент Пуул

Даниел Рикиардо разкритикува DRS зоните на Интерлагос. Пилотът на Алфа Таури остана разочарован от това, че на няколко пъти бе изпреварван, след като преди това самия той извършваше подобна маневра на старт-финалната права. Рикиардо посочи като пример битката с Карлос Сайнц, която в крайна сметка бе спечелена от испанеца.

Рикиардо потегли осми във вчерашния спринт на пистата в Сао Пауло. Австралиецът нямаше толкова добра стартова реакция и бе изпреварен от Сайнц.

Рикиардо стоя зад задното крило на Сайнц в продължение на поне 10 тура. Осемкратният победител в F1 изпревари своя съперник след преминаването на старт-финалната права. Испанецът обаче контраатакува на DRS зоната между завои 3 и 4 и върна позицията. Рикиардо направи още поне 1 подобна маневра, след което Сайнц си връщане позицията

С напредване на спринта Рикиардо започна да поизостава от испанския си съперник и да се бори с Оскар Пиастри от Макларън. В крайна сметка Рикиардо се справи със своя сънародник и финишира девети, т.е. отвъд зоната на точките.

„Със сигурност не беше скучно състезание. Част от кутията ми за забавление е запълнена, но кутията ми за разочарование също е много пълна“, каза Рикиардо.

„Очевидно имах темпо за точки. Всеки път, когато задминавах Карлос, след това губих позицията на следващата права. Изпреварих го, почувствах, че съм го направил и след това просто той минаваше пред мен с отворен DRS“, продължи пилотът на Алфа Таури.  „Атаката ми винаги беше там. За нещастие, това засичане на DRS след това изглежда малко разочароващо, така че то сякаш те насърчава да не правиш маневри в [завой] №1.“

„Ще видя дали стратегически ще мога да правя по-добри движения в състезанието. Чувствах че ако просто стоя зад него [в завой 1], никога няма да мина напред, така че трябваше да сторя нещо“, добави Даниел Рикиардо.

Съотборникът на Рикиардо Юки Цунода финишира на шеста позиция във вчерашния спринт. Състезателят на Алфа Таури се движеше зад другия пилот на Ферари Шарл Льоклер през по-голямата част от надпреварата. В последните турове японецът мина пред Люис Хамилтън, който изпитваше затруднения заради износените си гуми

„Темпото, което показахме, беше голяма изненада за мен. Чувствам, че имахме по-добра скорост темпо в сравнение с петък.“

За разлика от Мексико, където се удари с Пиастри, този път Цунода беше много по-търпелив, което в крайна сметка му помогна да спечели точки.

„Бях по-търпелив, отколкото в предишните състезания, особено когато бях зад Шарл. Не прекалих и с опитите да изпреваря Люис, което за мен беше добре. Като цяло съм доста доволен от представянето си в спринта“, завърши Юки Цунода. Той и Рикиардо ще потеглят по-задната част на колоната в днешната надпревара заради това, че отпаднаха още в първия сегмент от петъчната квалификация.