Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Роси поддържа форма; Хамилтън: Ходенето по барове в момента е безотговорно и...

Роси поддържа форма; Хамилтън: Ходенето по барове в момента е безотговорно и егоистично

1060
0
Валентино Роси
Валентино Роси; снимка: Спас Генев

Валентино Роси не можа да отбележи подобаващо 20 години от дебюта си в кралския клас на световния мотоциклетен шампионат. Първото състезание на италианската легенда в 500 куб. см е в Южна Африка през 2000 г. То е спечелено от Гари Маккой.

Пандемията от COVID-19 спря всякакъв вид спорт, включително и MotoGP. От началото на сезона досега се проведоха само стартовете на Moto 2 и Moto 3 в Катар. Това стана възможно единствено поради факта, че отборите от по-ниските класове на първенството вече бяха там за предсезонен тест. След това стартовете един по един се отлагат.

Роси се надяваше по време на състезанията в началото на първенството да реши дали иска да продължава да се състезава в MotoGP

Тимът му Ямаха вече подписа с Фабио Куартараро, при това за две години. От отбора заявиха, че Доктора ще разполага със заводска подкрепа, ако иска да кара в първенството от догодина нататък. Сега обаче това решение става особено трудно.

„Всичко се промени, но ми се иска да минат поне няколко надпревари, за да видя колко съм конкурентоспособен”, сподели Роси пред Скай Спортс Италия.

„В дебюта си се почувствах добре почти веднага. 500-кубиковата Хонда ме впечатли значително повече от 4-тактовата машина, която карах веднага след победата в 8 часа на Сузука през 2001 г.”

В момента Роси е в изолация в родния си дом Тавуля – като цяла Италия. Заедно с него са годеницата му Франческа и майка му Стефания.

„Брат ми Лука живее на няколко километра със своята годеница. Имам малък фитнес, опитвам се ежедневно да поддържам форма. Гледам филми и сериали, играя на симулатора с други пилоти”, разказа още Валентино.

Междувременно Люис Хамилтън изрази недоволство от факта, че мнозина не спазват наложените от държавите им ограничения

Шесткратният световен шампион във Формула 1 изрази мнението си в Инстаграм.

„Невероятно се натъжавам, слушайки колко хора умират по света. Знам, че повечето от нас няма достатъчно познания защо и как се случва това. Няма какво друго да направим, освен да опитаме да се изолираме – да се постараем да не се заразим и да не го разнасяме. Има хора, които все още ходят по клубове и барове, събират се на големи групи, а това според мен е напълно безотговорно и егоистично. Ежедневно се моля за безопасността на семейството си, но се моля и за всички останали. Моля се за хората в местните магазини, за доставчиците, лекарите и сестрите, рискуващи собственото си здраве, за да помагат на другите и страните да продължат да функционират. Те са героите. Моля ви, хора, пазете се.”

„Ако можете, опитайте се да отделите време да оцените живота си, как бихте искали да промените нещата към по-добро. Надявам се хората да разберат, че здравето е безценно, както и колко е важно как се отнасяш към себе си, какво попада в тялото ти, както и хигиената. Възприемаме живота като даденост. Надявам се занапред да не го правим.”