Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Ферари е в защитен режим, защото от Мерцедес са по-бързи вече...

Сайнц: Ферари е в защитен режим, защото от Мерцедес са по-бързи вече няколко уикенда

2661
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Отборът на Ферари е в защитен режим на финала на сезон 2022 във Формула 1, защото от Мерцедес са значително по-бързи, заяви Карлос Сайнц. Тимът от Бракли спечели двойна победа в предпоследния кръг от първенството, което започна с огромно изоставане от Скудерията и Ред Бул.

„Очевидно е, че сме в защитен режим, защото от Мерцедес бяха недостижими в Бразилия. Там просто бяха с най-бързата кола – по-бърза и от нас, и от Ред Бул. Мисля, че вече няколко уикенда е така. Затова в Абу Даби трябва да очакваме, че те ще спечелят. Тоест ние или трябва да се борим за ограничение на щетите, или да сме в борба за победата“, заяви Сайнц

„Лично аз в момента карам на ниво, на каквото ми се искаше да съм в началото на сезона. И не че внезапно съм станал много добър, просто започнах да разбирам колата. С инженерите вложихме много усилия да се почувствам удобно в кокпита. Аз трябваше да променя доста неща, за да съм конкурентоспособен с този болид. Хубавото е, че така придобивам увереност за догодина. Надявам се тогава да карам на нивото, на което знам, че мога да съм“, сподели още Сайнц.

На фона на значително подобреното представяне на Мерцедес през последните дни упорито се твърди, че шефът на Ферари Матия Биното ще загуби поста си. В Италия дори имаше публикации, че е уволнен. От Скудерията пуснаха кратко опровержение, след което обаче слуховете не само не изчезнаха, а се заговори и че още хора ще си тръгнат от екипа – сред тях спортният директор Лоран Мекис и главният стратег Инаки Руеда.

След надпреварата в Бразилия в Маранело започнаха поредните проверки и анализ. От Ферари признаха, че са допуснали грешка, пускайки Шарл Льоклер с интермедии в Q3 на пистата Интерлагос

Той не записа бърза обиколка и остана 10-ти. Останалите 9 болида във финалния квалификационен сегмент бяха с гуми за сухо трасе. Биното заяви, че в ситуация с променливи атмосферни условия нещата винаги са като тото, но все пак призна, че е направена грешка.

„Видяхте какво стана – Кевин [Магнусен] взе полпозишъна, [Люис] Хамилтън бе осми, [Серхио] Перес – девети. Това доказва много. Ние сбъркахме. Подобни пропуски се случват в подобни условия. Такива решения много лесно могат да се окажат и правилни“, коментира още Биното.

Все пак от Ферари ще проверят целия процес и взимането на решения. Според шефа на екипа е по-важно да се проследи дали последователността на довелите до конкретната ситуация действия е правилна, отколкото финалният резултат.