Начало Избрани Сайнц: Съжалявам за контакта с Макс

Сайнц: Съжалявам за контакта с Макс

3235
0
Карлос Сайнц, Ферари
Карлос Сайнц, снимка Ферари

Карлос Сайнц финишира на второ място в спринтовата надпревара в Бразилия. Пилотът на Ферари потегли от пета позиция, но успя да си пробие път напред заради чудесното си темпо с меките гуми на Пирели.

Уикендът за Сайнц не бе никак лесен. Макар да бе четвърти в FP1. испанецът не успя да запише достатъчно добра обиколка в петъчната квалификация, която се проведе при мокри условия.

Днес Сайнц бе едва 11-ти във втората свободна тренировка. Състезателят на Ферари имаше големи надежди за спринта. Подобно на всички без Верстапен и Латифи, той потегли със софт. След това той бързо се справи с Магнусен и Норис. После започна да преследва Верстапен, който бе неочаквано бавен заради средно твърдите си гуми.

Сайнц атакува двукратния световен шампион с DRS на старт-финалната права. Състезателят на Ферари имаше контакт с бившият си съотборник, което доведе до отчупване на елемент от предното крило на болида на Ред Бул. За щастие инцидентът не доведе до спукване на гумата на 28-годишния състезател от Мадрид.

В края на спринта в Бразилия Сайнц започна да губи темпо заради износването на гумите. Въпреки всичко той запази втората позиция, макар да бе по-бавен от Хамилтън в последните няколко тура. Макар да финишира втори, пилотът на Ферари ще потегли с 5 места назад в утрешната Гран при на Сао Пауло заради смяна на силов агрегат.

„Направих добър старт и спечелих няколко позиции в първите няколко обиколки. След това се включих в борбата между Макс и Джордж“, сподели Сайнц след като излезе от своя болид.

„Трябваше да бъда агресивен, защото утре ще изтърпявам наказание. В крайна сметка смятам, че второ място беше максимумът, който можем да постигнем.“

Сайнц коментира и борбата с Макс Верстапен.

„Когато задминаваш Ред Бул или спираш агресивно, или не минаваш пред тях, защото те са много бързи на правата. Съжалявам за контакта с Макс. Такива неща се случват в състезанията. Понякога трябва да предприемаш рискове, ако искаш да напреднеш“, добави пилотът на Ферари.

Междувременно Льоклер остана шести. Състезателят на Ферари спечели две позиции заради проблемите на Алонсо и Окон. След това съотборникът на Сайнц се справи с Магнусен и Норис. Така Льоклер ще потегли пети в утрешната надпревара на пистата Интерлагос.