Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Очевидно е, че защитата на Льоклер на старта ни коства позиции

Сайнц: Очевидно е, че защитата на Льоклер на старта ни коства позиции

3442
0
Шарл Льоклер, Карлос Сайнц
Шарл Льоклер и Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц обвини съотборника си Шарл Льоклер, че защитата на монегаска срещу него на старта на Гран при на Китай им е коствала позиции и това е сред причините за изоставането на Ферари в състезанието в Шанхай. Испанският пилот на Скудерията завърши пети, съекипникът му бе четвърти в петия кръг от световния шампионат за 2024 г.

„Бих предпочел да не коментирам, но е очевидно и доста ясно, че това (защитата на Льоклер – б.р.) коства позиции и на двама ни. Не помогна на когото и да е от нас“, заяви Сайнц

„Мисля, че повече от пето място бе невъзможно като се има предвид скоростта ни. Освен това направихме много лош старт – имаше ситуация в първи и втори завои, която струва и на двама ни по две места. От там нататък само се опитвахме да настигнем останалите. Поне спасихме петото място. Но като цяло при това темпо на болида през изминалия уикенд, взетите решения и ситуацията след старта това според мен бе възможният максимум“, допълни Сайнц.

Льоклер посочи, че във Ферари не са „напълно доволни“ от резултата си в Китай

„Има две неща, върху които трябва да се съсредоточим. Едното е настройките ни за квалификация, а другото е скоростта ни с хард – това бе основното предизвикателство в състезанието. Стратегията и представянето ни бяха силни до излизането на колата за сигурност. След това всички бяхме с една и съща стратегия. За нас бе и малко по-трудно да стигнем нужното темпо с харда. Ще е важно тези проблеми да бъдат решени с предстоящите новости, защото това ще предопредели посоката на работа за следващата част от сезона“, добави Льоклер.

Ситуацията от старта на Гран при на Китай не бе първата между пилотите на Ферари през уикенда в Шанхай. След спринта в събота Льоклер каза, че борбата помежду им в късата състезателна дистанция бе твърде агресивна. Сайнц се извини „ако е прекрачил границата“. След това Шарл заяви, че са се разбрали, а Карлос – че още не са говорили.

Шефът на Ферари в F1 Фредерик Васьор пък коментира след финала в неделя, че по-добър старт нямаше да помогне на пилотите му да се класират по-напред в състезанието

„Не съм говорил с тях. Пистата е доста широка в първи и втори завои. Нямаше контакт. Загубихме някакви места, което не е много добре за началото на надпревара, но ще го обсъдя с тях“, каза Васьор.