Начало Избрани Сайнц: Колата ни се чувства много добре на това трасе

Сайнц: Колата ни се чувства много добре на това трасе

1226
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Ферари

Карлос Сайнц спечели квалификацията за Гран при на Сингапур. Пилотът на Ферари се справи отлично в драматичната сесия на пистата в Марина Бей. Сайнц също така записа втори пореден полпозишън от началото на сезона и остана пред съотборника си Шарл Льоклер.

Сайнц показа отлична скорост от началото на уикенда в Сингапур. Испанецът финишира втори в първата петъчна тренировка. После той беше най-бърз във втората и третата тренировъчна сесия на пистата Марина Бей и бе фаворит за спечелването и на днешната квалификация

Сайнц записа феноменална обиколка в самия край на Q3. Състезателят на Ферари изпревари с по-малко от десета Джордж Ръсел (Мерцедес) и съотборника си Шарл Льоклер.

Макар да спечели квалификацията, Сайнц не се определя за абсолютен фаворит за победата утре. 29-годишният състезател вярва, че Ръсел ще бъде голяма заплаха за него и Скудерията. Британецът запази и един комплект гуми, което може да е от решаващо значение в утрешната дълга нощна надпревара в Сингапур.

„Има една въпросителна, тъй като не е като да можеш да научиш много неща в петък. Болидът на Мерцедес обикновено е по-бърз от нас в състезанието“, сподели Сайнц.

„Те имат малко по-различна стратегия с гумите, която трябва да следим. Ако се съсредоточа върху собственото си състезание, направя добър първи стинт и имам силно темпо с хард, то все още можем да се борим за победата утре“, добави пилотът на Ферари.

Сайнц призна, че за пореден път се доказва теорията, че колата на Ферари работи много добре на избрани трасета.

„Това беше малко като в Монца. Бях бърз още в F1 и се чувствах се уверен по време на сесиите. Не направих нито една грешка в последната обиколка. Беше малко объркана сесия за всички, но запазихме фокуса си. Това е история на годината. Имаме добър автомобил на определени писти и в дадени условия“, добави Сайнц.

Испанецът знае, че състезателното темпо е една от слабостите на Ферари SF-23.

„Колата ни се чувства много добре на това трасе. Тук има бърза промяна на посоката и кратки зони за спиране. Знаем, че състезателното темпо е една от нашите слабости и винаги плащаме цената за това в неделя. Надявам се този път обаче да не е така“, завърши Карлос Сайнц.

Другият пилот на Ферари Шарл Льоклер даде трето време и остана на по-малко от десета спрямо Сайнц

„Тук винаги става въпрос за баланс между първия и последния сектор. Всичко беше много компресирано. Колата на Мерцедес също беше наистина силна днес, така че беше интересна квалификация“, каза Льоклер.

„За съжаление загуби малко време, което не ми позволи да спечеля по-добра стартова позиция. Но отново Карлос свърши страхотна работа. Първо и трето място е отлично за отбора. Нека ека видим какво можем да направим утре“, добави пилотът на Ферари.

Съотборникът на Сайнц добави, че утрешното състезание ще бъде доста тежко от физическа гледна точка.

„Физическото предизвикателство утре ще бъде нещо сигурно. Тук е изключително влажност. Досега обаче имахме много добро представяне. Честно казано, не очаквахме да бъдем толкова конкурентни на писта като тази, така че това е добър знак за бъдещето. Както казах, нека да видим какво можем да направим утре“, завърши Шарл Льоклер.