Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц имал разговори с Ферари още през 2019 г.

Сайнц имал разговори с Ферари още през 2019 г.

1275
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Испанецът Карлос Сайнц бил в контакт с Ферари за евентуално преминаване в Маранело още от миналата година. Това твърди мадридският вестник Марка, който има традиционно добри връзки със семейство Сайнц. Според изданието мениджърът на пилота Карлос Оноро и представители на Скудерията са провели няколко разговора от началото на 2020 г. досега. Повече детайли не са известни, но се твърди, че след като преговорите със Себастиан Фетел спряха разговорите са станали интензивни.

Още от зимните тестове в Барселона обаче Карлос Сайнц имал и предложение за продължаване на договора си с Макларън

Преговорите прекъснали заради пандемията и изолацията, но връзките с Уокинг били много добри в момента.

Според испанците обаче Сайнц няма да се колебае дълго, ако наистина дойде оферта от Ферари и ще я приеме. Испанският пилот бил наясно, че пред Макларън има поне още два сезона работа за изграждане на тима и сработване със задвижващата система на Мерцедес преди евентуално да дойдат успехите. В същото време с Ферари би могъл да печели състезания и да се бори за титла. Испанецът не бил притеснен по никакъв начин от присъствието и позицията в тима на Шарл Льоклер, тъй като вече има натрупан опит в подобни ситуации и знае как да реагира.

Не е ясно дали в последните часове важни хора от Ферари са разговаряли с Карлос, който е все така в изолация в семейното имение.

Испанците смятат Даниел Рикиардо за другия сериозен кандидат за мястото на Фетел. Не бива обаче да се пренебрегва и евентуално завръщане във Формула 1 на Нико Хюлкенберг. Германецът бе много близо до договор със Скудерията преди няколко години. Смята се за възможно и завръщане на Фернандо Алонсо, който още не бил подписал още никакви окончателни контракти за участия през 2021 г.