Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сайнц: Тръгнахме в правилната посока, да видим дали ще потвърдим тази скорост

Сайнц: Тръгнахме в правилната посока, да видим дали ще потвърдим тази скорост

805
0
Карлос Сайнц
Карлос Сайнц; снимка: Макларън

Карлос Сайнц записа четвърто време в петъчните свободни тренировки за Гран при на Канада. Испанският пилот на Макларън направи общо 79 обиколки в двете сесии и бе доста доволен от постижението си.

„Планът ни за тренировките бе доста амбициозен”, каза Сайнц

„Имахме куп задачи, тестове за аеродинамициите, множество сравнителни изпитания на компоненти и същевременно се стараехме да намерим точните настройки. Смятам, че работата ни тръгна в правилната посока. Хубаво е също така, че имаме нови части и търсим подобрение на представянето си.”

„Чувствах се комфортно в колата още от сутрешната сесия. Това очевидно помогна да направя прилична бърза обиколка, както и за доброто темпо в дълга серия. Окуражаващо е, но все пак бяха само тренировки. Затова трябва да продължим да се трудим и да видим дали ще успеем да потвърдим тази скорост в събота.”

Ексклузивно интервю със Сайнц за развитието на Макларън през този сезон може да намерите в новия брой на списание ClubS1 (227).

Ландо Норис бе 11-ти и в двете сесии

Той заяви, че тренировките са били добри за него въпреки някои трудности.

„Свикнах с пистата сравнително бързо – не е толкова трудно да я научиш. Но не можах да постигна особен прогрес. Боря се с някои неща. Имаме потенциал – Карлос извлича значително повече от автомобила от мен. Така че разполагаме със скорост, просто аз не се справям особено добре”, обясни Норис.

Отговарящият за представянето на тима директор Андреа Стела каза от своя страна, че всичко дотук е минало по план за Макларън. Той бе оптимист относно по-нататъшното темпо на отбора.

„Автомобилът се държи добре, макар да имаме известни грижи с баланса и сцеплението. Изглежда може да се борим за влизане в Q3. Но битката в средата на колоната е много близка и ще е предизвикателство”, допълни Стела.