Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Сериозни проблеми и за основния спонсор на Рейсинг Пойнт

Сериозни проблеми и за основния спонсор на Рейсинг Пойнт

1459
0
Рейсинг Пойнт, Перес и Строл
снимка: Рейсинг Пойнт

Още един от основните спонсори на отборите във Формула 1 – SportPesa, има сериозни проблеми. Лицензът на компанията за спортни залози, която е спонсор на Рейсинг Пойнт, е бил отнет от правителството на Кения. Тя е базирана именно в тази страна.

Това е още един сериозен проблем за тима на Лорънс Строл, който в последните три състезания се представя много неубедително и няма спечелени точки. Той е на 7-о място в класирането при конструкторите.

От Sportpesa обявиха, че техният бизнес не е спрян. „Водим разговори с правителството и с акционерите, обявиха от компанията. – Настроени сме позитивно, че скоро отново ще се върнем към пълното ни функциониране.“

Наскоро президентът на Кения Ухуру Кенята заяви, че някои компании за залози на територията на страната укриват данъци и дори разрешават на деца да залагат.

В последните няколко седмици сериозни драми имаше и около основния спонсор на екипа на Хаас – Рич Енърджи. Той първо обяви, че прекратява договора си с тима. А след това изпълнителният директор Уилям Стори заяви, че е продал своя дал от компанията, която междувременно смени името си – Lightening Volt.

Тимът на Рейсинг Пойнт пък ще използва изцяло нова версия на колата си в следващите състезания от шампионата.

Това съобщава немското издание Auto Motor und Sport. Според информацията новите елементи ще бъдат внедрени на 2 етапа. Първият пакет от новости ще бъде за предстоящата Гран при на Германия на Хокенхайм. А вторият за надпреварата в Унгария седмица по-късно.

„Всичко друго, освен шасито, ще бъде изцяло ново, заяви техническият директор на тима Андрю Грийн. – Ъпгрейд като този беше невъзможен преди с нашите тогавашни финансови възможности.“

За Германия се очаква да бъдат пуснати новостите по задната част на колата. А за Унгария тези по предната част. По думите на Грийн, след лятната пауза тимът ще има още нови неща по автомобила.