Начало Избрани В Астън Мартин не очаквали класирането в точките на Имола

В Астън Мартин не очаквали класирането в точките на Имола

688
0
Maйк Крак, Астън Мартин
Maйк Крак, снимка Астън Мартин

Шефът на Астън Мартин Майк Крак изрази задоволството на тима от спечелените на пистата Имола точки. Той разкри и причината за отсъствието си от специалната вечеря преди Гран при на Емилия Романя, на която всички останали шефове на отбори се срещнаха, за да похапнат заедно.

След вечерята в социалните мрежи се разпространиха снимки, на които се виждаше, че на нея е присъствал всеки шеф на отбор от F1. Главният изпълнителен директор на Maкларън Зак Браун също e бил на масата. Освен това имаше и представител от F1 в лицето на главния изпълнителен директор Стефано Доменикали.

Въпреки това стана ясна липсата на новият шеф на Астън Мартин Майк Край. Специалистът от Люксембург не присъстваше на снимката.

Запитан защо британският екип не е имал представител на вечерята по време вечерята на шефовете на отборите, Крак обясни какво точно се е случило.

Да, защото аз направих снимката!“, пошегува се той пред медиите.

От другата страна огледалото в края на стаята ясно показва, че кадърът е направен от служител на ресторанта. Все пак Майк Крак разкри истинската причина за отсъствието си.

Сериозно, не съм присъствал“, потвърди той.

Имах малък проблем с комуникацията, който ми попречи да отида. Това е причината за моето отсъствие.“

Крак е доволен от първите точки за сезона

Британският отбор се отърси от ужасния уикенд в Австралия, за да запише двойно завършване в зоната на точките на пистата Имола. Във връзка с това шефът на Астън Мартин Крак своя екип за бързия отговор на разочарованието от Мелбърн. Пилотите на тима Себастиан Фетел и Ланс Строл финишираха съответно на осма и десета позиция, благодарение на което Астън Мартин събра актив от 5 точки и изпревари Уилямс.

„Уикендът в Австралия очевидно е бил много тежък за всички хора в бокса, както и за тези, които наистина работят усилено във фабриката“, каза той.

Затова преди състезанието [на Имола] проведохме брифинг с целия отбор. Казах, че в петък имахме трудни условия. Според мен тогава свършихме много добра работа. Успяхме да изведем автомобила на по-добро място, отколкото той наистина заслужаваше.“

Стартирахме от тринадесета и петнадесета позиция. Ако някой друг екип допуска грешки, тогава имаме шанс да спечелим точки.“

„Целият отбор имаше невероятна мотивация. Всички бяха готови и подготвени още на Силвърстоун.“

„Хубаво е, че се опитахме да го направим по този начин. В крайна сметка се случи това, което искахме. Признавам, че не очаквах да постигнем толкова солиден резултат“, завърши Майк Крак.