Начало Рали Ще подготвят Мини за WRC с участия в британския шампионат

Ще подготвят Мини за WRC с участия в британския шампионат

49
0

MINI Countryman WRC – рали автомобилът, подготвян от Продрайв, вероятно ще участва в избрани кръгове от британския рали шампионат през 2011 г. Това ще бъде част от подготовката на колата преди дебюта й във WRC по-късно през същия сезон.

Информацията относно подготовката на MINI Countryman WRC бе разкрита лично от шефа на Продрайв Дейвид Ричардс, който обясни:

– В миналото, когато започвахме да се състезаваме със Субару, имахме Колин Макрий, който караше в британския рали шампионат. Целта бе да изпробваме и да докажем възможностите на колата. Не виждам причина, поради която сега да не участваме в няколко кръга във Великобритания по време на тест програмата ни.

Допълнително вече е известно, че от BMW са доставили двигателя за MINI Countryman WRC, а именно 1,6-литров турбо агрегат. Така, след проведените тестове на колата във фабриката на стенд, от екипа започват поетапно да изпълняват заплануваната програма за изпитания в реални условия. Очаква се първият тест на автомобила да бъде през септември.